Otvorene sa vraví o výmene predsedu. Bugára čaká náročné predsedníctvo strany
30 | 05 | 2019 I Roman Suchý
Smer-SD nie je jedinou stranou, v ktorej to teraz po voľbách vrie. Nespokojnosť prevláda aj v Moste-Híd a doplatiť na to môže najmä predseda strany - Béla Bugár.






Bugár tvrdí, že sa ani po zlom volebnom výsledku v eurovoľbách svojej funkcie nevzdá. V strane to už ale nie je až také jednoznačné.

Portál Aktuality.sk sa odvoláva na "dobre informované zdroje", ktoré tvrdia, že na najbližšom rokovaní predsedníctva Mostu-Híd mala zaznieť výzva na odstúpenie Bugára.

Medzi členmi strany sa o tom údajne vraví otvorene už dnes. Za iniciátora označujú dosluhujúceho europoslanca Józsefa Nagya, ktorý to ale poprel. Dnes vraví, že "nevie, kto s čím príde". Výsledok 2,7 percenta teda znamenal, že o svoje kreslo europoslanca prišiel.

Na pondelkovej tlačovke Nagy vylúčil predsednícke ambície. Povedal, že takáto výmena pred časom nepomohla ani konkurenčnej SMK. Dôvodom má byť účasť strany v koalícii.

Minister spravodlivosti Gábor Gál v tom má jasno. „Sú rôzne názory, ako ďalej. Môj názor je, že niečo treba urobiť asi inak,” povedal.

Gál ale odmietol špecifikovať, čo by mal Most-Híd robiť inak. Tvrdí, že najprv svoje návrhy povie práve na sobotňajšom rokovaní predsedníctva.

Ak má strana prežiť, musí sa vrátiť k politike občianskej strany, ktorá jej bola v minulosti vlastná, vraví Katarína Cséfalvayová, poslankyňa NR SR.