Korwin to povedal na rovinu. Kaczyński sa má zodpovedať za urážky Ruska!
30 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Dozvuky volieb do Európskeho parlamentu majú v Poľsku aj ostrejšie tóny, píše poľský portál "Niezalezna".


Šéf vládnucej strany v Poľsku "Právo a spravodlivosť" Jarosław Kaczyński si úmyselne kazí vzťahy s Ruskom a uráža ho, aj keď by sa Poľsko malo s ním priateliť, pretože obe krajiny majú spoločného nepriateľa, Ukrajinu. Vyhlásil to poľský pravicový a euroskeptický politík Janusz Korwin- Mikke, známy svojimi ostrými a kontroverznými vyhláseniami.

Politik uviedol, že sa za tieto akcie musí Kaczyński zodpovedať pred súdom. "Väcšina poľskej tlače a politických strán v Poľsku má protiruské postoje.

Vo voľbách do Európskeho parlamentu boli Korwinovci porazení, nepodarilo sa im získať ani jeden mandát. Deň po voľbách sa poľský pravicový politik v rozhovore pre WRealu24 vyjadril na adresu Jaroslawa Kaczyńského, šéfa poľskej vládnucej strany Právo a spravodlivosť. "Čo to vlastne robíte, Jarka, je zločin. A dúfam, že sa za to zodpoviete," informuje Niezalezna.

KAUZA: Tipos lieta v problémoch. Namiesto 260 tisíc eur sa škoda vyšplhala k desiatkám miliónov eur
Cez nedotiahnutý systém v Tipose hráči preliali desiatky miliónov eur. Ministerstvo financií tam poslalo kontrolórov, o výsledkoch ale mlčí. Čítať ďalej
30 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


"Jarosław Kaczyński sa musí zodpovedať pred súdom práv za to, že uráža Rusko, a tiež kazí vzájomný vzťah, pretože teraz je Ukrajina pre nás hrozbou," povedal politik.

Taktiež zdôraznil, že na Ukrajine má Poľsko čo do činenia s banderovcami. Zatiaľ nemajú toľko podpory, ale je to viac než Adolf Hitler tri roky pred príchodom k moci, uviedla publikácia.

"Pokiaľ budeme čeliť potenciálnemu nepriateľovi, budeme potrebovať dobré vzťahy s nepriateľom nášho nepriateľa, teda s Ruskom. Kto sa bojí Ruska, vystavuje Poľsko riziku," uzavrel Janusz Korwin-Mikke.