Komentár Zuzany Vargovej: Vzbura v Smere. Je za tým tajná dohoda Pellegriniho, Kisku a Trubana?
30 | 05 | 2019 I Zuzana Vargová

 Slovenské médiá sú plné otvoreného listu časti funkcionárov a členov Smeru, ktorý zaslali vedeniu najsilnejšej strany. Požadujú odstúpenie Fica a Kaliňáka zo straníckych funkcií a žiadajú Pellegriniho, aby kandidoval na nového predsedu strany SMER –SD. Ale čo keď je za týmto „spontánnym“ prejavom nespokojnosti niečo viac?


Nie je totiž náhoda, že vzbura ide z Košického kraja, kde je krajským predsedom strany Richard Raši. Raši totiž patrí do skupiny okolo Petra Pelelgriniho spolu s Kažimírom, Žigom a Glváčom.

Komentár Jana Baránka: Zbohom moja rodná Bratislava. Zmenila si sa na ľavicové čudo
29 | 05 | 2019 | Ján Baránek


Táto partička členov predsedníctva strany totiž dávno pochopila, že Smer s Ficom a Kaliňákom nemá budúcnosť. Preto vsadili na Pellegriniho. Nie je tajomstvom, že Pellegrini a spol súperia s Ficovým krídlom o moc v strane.

Fico totiž predpokladal, že voľbách 2020 sa postaví do čela novej vlády SMER+SNS+ĽSNS prípadne s Borisom Kollárom. Túto úlohu Ficovho sprostredkovateľa novej vlády mal podľa našich informácii plniť  práve bývalý generálny manažér Smeru Viktor Stromček. Avšak Boris Kollár opakovane vyhlasuje, že so Smerom do vlády určite nepôjde a zároveň SNS sa pohybuje na hranici zvoliteľnosti, čiže sa nemusí dostať do parlamentu. Fico s Kotlebom si nevystačia na vznik vlády po najbližších voľbách.

Nie je tajomstvom, že Pellegrini sa dlhodobo stretáva s ľuďmi z okolia Andreja Kisku, najmä s Kiskovou pravou rukou, Romanom Krpelánom. O čom sa zhovárajú? Zrejme o budúcnosti.

Komentár Anny Belousovovej: Niečo sa chystá II.
29 | 05 | 2019 | Anna Belousovová 


Zároveň je z dostupných medializovaných informácii známe, že zakladateľ Progresívneho Slovenska, Ivan Štefunko mal v minulosti veľmi blízko k Smeru, dokonca verejne vyhlásil, že bol ich voličom. Taktiež je známy jeho veľmi priateľský vzťah s Petrom Kažimírom, donedávna ministrom financií za Smer a blízkym človekom Pellegriniho.

Nedávno bola medializovaná kauza, z ktorej vyplýva, že Ivan Štefunko celkom slušne zarábal za vlády Smeru na štátnych zákazkach. Hovorí sa, že práve kvôli priateľstvu s Petrom Kažimírom.

Nehovoriac o tom, že čerstvý europoslanec a líder kandidátky PS/Spolu, Martin Šimečka, pracoval ako asistent europoslanca Borisa Zalu (SMER-SD). Zhrňme si to. V Smere je vzbura. Chcú do čela Pellegriniho. Ten má blízko ku Kiskovi a zároveň cez Kažimíra ma Pellegrini blízko k Progresívnemu Slovensku.

Komentár Romana Suchého: Česť práci, v Pionierskom (prezidentskom) paláci súdruh Leško!
Oznámenie mien okolo novej prezidentky Čaputovej nebola žiadna napínavá kovbojka ako by sa zdalo. Nomináciou trojice Leško, Rizman, Strižinec nebol nik ohúrený a to aj napriek značnému kvíleniu oslavných tónov mediálneho mainstreamu na Slovensku.... Čítať ďalej
29 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Kollár odmieta vládu so Smerom, Dankova SNS sa do parlamentu ani nemusí dostať. Celá vzbura v Smere preto môže mať jednoduché pozadie. Pellegrini na čele Smeru bude prijateľným partnerom do koalície pre stranu Andreja Kisku a takisto aj pre Progresívne Slovensko, ktoré sa dokonca profiluje ako ľavicová strana.

Konšpirácia? Nemyslím si...