Čínske obchodovanie s ľuďmi: zneužívanie kresťanských dievčat v Pakistane
30 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Predané ženy a dievčatá sú zvyčajne väznené v jednej miestnosti a opakovane znásilňované, aby rýchlo otehotneli a poskytli rodine vytúžené dieťa. Po pôrode je im v niektorých prípadoch dovolené vrátiť sa späť domov, no sú prinútené vzdať sa svojich detí. Informácie priniesli Fox News.


Zneužívanie žien a dievčat sa rozšírilo naprieč celou Áziou, je ohavné a vyžaduje si okamžitú pozornosť medzinárodného spoločenstva. Súčasné organizované skupiny priekupníkov, ktoré sa zameriavajú na kresťanské dievčatá v Pakistane, pošliapavajú ich ľudské práva dvojnásobne. Tento problém musí byť neodkladne vyšetrený.

26. apríla 2019 vydala Human Rights Watch, medzinárodná mimovládna organizácia so sídlom v New Yorku, varovanie: "Pakistanská vláda by mala byť z nedávnych správ o obchodovaní so ženami a dievčatami do Číny veľmi znepokojená. Predaj neviest do Číny sa deje najmenej v ďalších piatich ázijských krajinách."

O týždeň neskôr zatkli pakistanské úrady 12 podozrivých osôb, osem čínskych štátnych príslušníkov a štyroch Pakistancov, práve za predaj mladých pakistanských žien do Číny. Mnohé z nich boli do Číny poslané ako "Nevesty". Väčšina z nich patrí k pakistanskej kresťanskej menšine a niektoré z nich nemali ani 13 rokov.

Jameel Ahmed Khan, vedúci úradník pakistanskej Federálnej vyšetrovacej agentúry, oznámil Gatestone Inštitútu, že predbežné vyšetrovanie odhalilo, obchodníkov s ľuďmi, ktorí lákali mladé kresťanské dievčatá z chudobných rodín do Číny na sľuby "lepšieho života" a na prísľub mesačného platu ich rodičom. Khan uviedol, že takto bolo na účely prostitúcie predaných stovky dievčat. Ich presný počet je predmetom vyšetrovania.

Mohammad Azam, námestník riaditeľa FIA, Gatestone Inštitútu povedal, že dievčatá boli zvyčajne prevezené do centra celej operácie v luxusnej štvrti mesta Lahore, kde prešli intenzívnymi kurzami čínštiny. Potom boli poslané svojim "ženíchom" v Číne.

"Mainstreamová televízna stanica v Pakistane vysielala minulý mesiac fotografie z nelegálneho "svadobného" strediska v Láhaure, kde sa nachádzalo niekoľko Číňanov a šesť pakistanských žien, vrátane dvoch dospievajúcich dievčat, ktoré čakali na odchod do Číny ako nevesty."

"Obete televíznemu kanálu ARY News povedali, že ich rodiny dostali zhruba 3 000 dolárov, a v budúcnosti im bolo sľúbené približne 280 dolárov mesačne plus čínske vízum pre jedného člena rodiny, ktorý ale musí byť muž."

Rozhlasová stanica VOA News uviedla, že zástupca vedúceho čínskeho veľvyslanectva v hlavnom meste Islamabade oznámil miestnym médiám, že jeho vláda vyslala do Pakistanu pracovnú skupinu, aby s FIA spolupracovala. Zdroje z okolia pakistanskej vlády vysvetlili, že úlohou tejto pracovnej skupiny je vyšetrovať "fingované manželstvo" medzi čínskymi mužmi a chudobnými pakistanskými dievčatami.

Najvyššia účasť bola v Bratislavskom kraji, najnižšia v Košickom
Najvyššia účasť v eurovoľbách bola v Bratislavskom kraji. Obálky si vo volebnej miestnosti prevzalo 31,55 percenta voličov. Vyplýva to z dát zverejnených Štatistickým úradom (ŠÚ) SR. Čítať ďalej
27 | 05 | 2019 | tasr


Dobrou správou je, že tento čínsky gang priekupníkov s ľuďmi v Pakistane bol odhalený a že vládne orgány oboch krajín túto situáciu riešia. Zlou správou ale je, že iba v Ázii je toto jedným z mnohých prípadov týkajúcich sa predaja žien do Číny, kde sú dievčatá žiadanou komoditou.

"Nedostatok žien má škodlivé následky v Číne a niekedy aj v susedných krajinách. Obchodníci s ľuďmi sa zameriavajú na zraniteľné ženy a dievčatá, ponúkajú im dopravu aj prácu v Číne. Potom ich predávajú až za 13 000 dolárov čínskym rodinám, ktoré nemôžu nájsť nevesty pre svojich synov.

Predané ženy a dievčatá sú potom zvyčajne väznené v jednej miestnosti a opakovane znásilňované, aby rýchlo otehotneli a poskytli rodine vytúžené dieťa. Po pôrode je im v niektorých prípadoch dovolené vrátiť sa späť domov, no sú prinútené vzdať sa svojich detí."

"Existujú dôkazy o podobnom predaji dievčat k prostitúcii a obchodovaniu s nevestami v Kambodži, Severnej Kórei a Vietname. Existuje podozrenie, že podobné gangy priekupníkov by sa mohli vynoriť aj v iných krajinách susediacich s Čínou. Dovoz žien nerieši ich nedostatok, ale naopak ho šíri do ďalších regiónov. "