AKTUÁLNE: Jaroslav Klinka priznal účasť na vražde právnika Ernesta Valka
30 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Jaroslav Klinka, komplic Jozefa Radiča v prípade vraždy Ernesta Valka, uzavrel dohodu o vine a treste. Priznal sa k účasti na vražde právnika Ernesta Valka z novembra 2010. Televízii JOJ to potvrdila hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. O mužovi s kriminálnou minulosťou bude rozhodovať Okresný súd v Pezinku.


"Dnes bola uzatvorená dohoda o vine a treste medzi prokurátorom trestného odboru Generálnej prokuratúry SR a obvineným J. K.Trest 7 rokov a 2 mesiace so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia, trest prepadnutia veci a ochranný dohľad. Trest je súhrnný vzhľadom na rozsudok Okresného súdu v Žiari nad Hronom z roku 2007, kde bol obvinený odsúdený za trestný čin lúpeže na trest odňatia slobody vo výmere 6 rokov a 8 mesiacov," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

V najbližších dňoch podá prokurátor generálnej prokuratúry na Okresný súd v Pezinku návrh na schválenie uzatvorenej dohody o vine a treste.

V utorok televízia JOJ informovala, že Klinkov komplic, Jozef Radič, nebude ďalej stíhaný za nedovolené ozbrojovanie. Podľa zistení TV JOJ ho Okresný súd v Pezinku oslobodil spod obžaloby. Súd svoje rozhodnutie zdôvodnil tým, že u Radiča nenašli žiadne zbrane, výbušniny a ani strelivo. Navyše voči Radičovi neexistuje iný dôkaz ako výpoveď svedka, jeho bývalého kamaráta Jaroslava Klinku, ktorá sa navyše počas vyšetrovania menila. Keďže sa prokurátor, ako aj obžalovaný vzdali práva na odvolanie, rozsudok je právoplatný.