Čaputová predstavila prvých ľudí z tímu! Sú nimi Leško, Rizman, Strižinec
28 | 05 | 2019 I tasr

Zvolená prezidentka SR Zuzana Čaputová si do paláca vezme Mariána Leška ako poradcu pre vnútornú politiku, Juraja Rizmana, ktorý jej bude radiť v otázkach životného prostredia a občianskej spoločnosti a hovorcu jej bude robiť Martin Strižinec. Mená prvých troch ľudí z jej tímu predstavila na sociálnej sieti. Postupne bude predstavovať ďalšie mená pre jej prioritné oblasti vrátane zástupcov a zástupkýň menšín.


"Veľmi si vážim, že moju ponuku na poradcu pre vnútornú politiku prijal Marián Leško, človek, ktorý pozná slovenskú politiku tak dobre ako málokto. Teším sa, že mojím hovorcom sa rozhodol stať Martin Strižinec, moderátor a novinár s bohatými skúsenosťami v mediálnej oblasti. Tretím človekom, ktorého dnes predstavím, je Juraj Rizman, s ktorým máme za sebou dlhoročnú profesionálnu spoluprácu z Via Iuris a som rada, že bude zastrešovať tému životného prostredia a občianskej spoločnosti," uviedla Čaputová.

Kandidátom V4 na post predsedu EK by mal byť Maroš Šefčovič
Súčasný podpredseda Európskej komisie (EK) pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič je údajne spoločným kandidátom krajín Vyšehradskej štvorky (V4) na post predsedu Komisie. Informoval o tom v utorok český denník Hospodářské noviny (HN) s odvolaním sa... Čítať ďalej
28 | 05 | 2019 | tasr


Marián Leško je politický komentátor a novinár, pracoval pre denník Pravda, neskôr pre denník SME, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa a doteraz pôsobil v týždenníku TREND. Pripravuje reláciu Sedem a účinkuje v nej. Pracoval v nadácii Zastavme korupciu a je autorom viacerých kníh o slovenskej politike.

Martin Strižinec pôsobil v Rádiu Expres, v televízii TA3 a v RTVS. Moderoval spravodajské a publicistické relácie, takmer päť rokov najsledovanejšiu politickú diskusiu O 5 minút 12. V súčasnosti pôsobí ako doktorand na Katedre žurnalistiky Filozovickej fakulty Univerzity Komenského.

MIMORIADNA SPRÁVA:Na bratislavských súdoch boli nahlásené bomby
Pre TASR to potvrdila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková s tým, že zatiaľ nevie špecifikovať, o ktoré súdy ide. Polícia hrozbu preveruje. Čítať ďalej
28 | 05 | 2019 | tasr


Juraj Rizman je slovenský environmentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace v SR. Podieľal sa na viacerých úspešných ochranárskych kampaniach. Je členom Rady vlády SR pre mimovládne neziskové organizácie, poradného orgánu vlády SR pre oblasť rozvoja občianskej spoločnosti na Slovensku.