Výsledky volieb sú dôvodom na zamyslenie, reagoval Smer-SD
26 | 05 | 2019 I Peter Králik/TASR

Výsledky volieb do europarlamentu znamenajú pre vládny Smer-SD dôvod na zamyslenie, ako odkomunikovať svoj program v mestách a mobilizovať voličov na vidieku, aby o Slovensku nerozhodovalo "iba hlavné mesto". Strana takto reagovala na neoficiálne výsledky.


"Podľa našich predbežných analýz získala strana Smer-SD viac hlasov ako v predchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu. Neoficiálne čísla však naznačujú, že mobilizácia vo veľkých mestách, predovšetkým v Bratislave, odsunula stranu Smer-SD na druhú priečku v celkových číslach," uviedol v stanovisku na sociálnej sieti Smer-SD.

Stranu teší, že drvivú väčšinu hlasov dostali strany, ktoré chápu, že Európska únia je najlepšou alternatívou pre Slovensko a zárukou pokoja a prosperity pre občanov.

Voľby do Európskeho parlamentu (EP) by mala vyhrať koalícia Progresívne Slovensko (PS) - Spolu. V europarlamente by mali sedieť aj poslanci Smeru-SD, ĽSNS, KDH, SaS a OĽaNO. Vyplýva to z predbežných neoficiálnych odhadov politických strán po sčítaní všetkých okrskov.