Smrť princeznej Diany nebola náhoda? Nešlo vraj o autonehodu!
26 | 05 | 2019 I Zuzana Vargová

Tragická havária v parížskom tuneli, pri ktorej pred 20 rokmi zomrela britská princezná Diana, nebola náhoda. Tvrdia to svedkovia udalosti, ktorí sa kvôli svojej výpovedi teraz boja o život!


Robin a Jack Firestoneovi sa ocitli krátko po havárii na mieste nešťastia. Až teraz však popísali desivý zážitok z konca augusta 1997, pre britský portál Daily Express.

Tvrdia, že smrť princeznej Diany nebola spôsobená autonehodou. Podľa nich išlo o úmysel, dosť možno aj vraždu! Obaja si totiž spomínajú na dve tmavá autá, ktoré sa v čase tragickej havárie pohybovali na mieste činu.

Manželia popísali, že tou dobou boli na ceste taxíkom do ich hotela v Paríži. Vošli do tunela Pont de l'Alma len chvíľu po tom, čo v ňom havaroval mercedes, v ktorom sedela Diana, jej priateľ Dodi Fayed, vodič Henri Paul a osobný ochranca Trevor Rees-Jones.

Tvrdí, že na mieste tragédie zahliadli okrem havarovaného auta aj dve podivne zaparkované a formálne vyzerajúce vozidlá. Priamo pred mercedesom princeznej Diany.

Vtedy ešte nevedeli, kto v aute sedí. Že to bola Diana sa dozvedeli až ďalší deň ráno. Okamžite preto vyhľadali políciu, ktorým chceli povedať, čo videli. Policajt ich ale mal odbiť s tým, že svedkov udalosti má dosť.

"Boli sme v šoku. Zomrela jedna z najslávnejších žien na svete a oni nechcú hovoriť so svedkami," uviedla Robin. Američania sa opakovane snažili kontaktovať britskú políciu, ich svedectvo ale nevypočula.

Jediný, kto im načúval, bol otec zosnulého milenca princeznej Diany Mohamed Fayed. Ten mal totiž rovnakú teóriu ako oni, domnieval sa, že posádka auta bola zavraždená.

Vyšetrovatelia ale nakoniec rozhodli, že o vraždu nešlo. Z neúmyselného zabitia nakoniec obvinili vodiča mercedesu Henriho Paula a novinárov, ktorí sa hnali za autom.

Manželia sa však boja, že by sa im mohlo niečo stať. Že by mohol niekto chcieť umlčať ich svedectvo. Žijú preto v stráženom komplexe. "Dodnes sa bojíme kvôli tomu, čo sme videli a čo nám bolo povedané. Podľa mňa nešlo o nehodu, a prístup úradov ma v tom utvrdzuje,"dodala Robin.