Padlo ďalšie obvinenie. Chemický útok v Sýrii je podľa Ruska "cynickým klamstvom"
25 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Ruské ministerstvo obrany odmietlo správy o chemickom útoku v sýrskom meste Idlib. Ruská armáda zdôraznila, že takéto vyhlásenia sú cynickým klamstvom, ktoré nepotvrdili ani Biele prilby, informuje RT.


"Snahy amerického ministerstva zahraničia vnútiť svetu ďalšie klamstvá o akýchsi "príznakoch chemického útoku" v deeskalačnej zóne mesta Idlib už ani nevyvolávajú zmätok," vraví Igor Konašenkov, hovorca ruského ministra obrany.

Ten reagoval na americké ministerstvo zahraničia, ktoré pred pár dňami oznámilo známky možného použitia chemických zbraní sýrskymi vojakmi v oblasti Idlib a zopakovalo sýrskej vláde, že reakcia bude okamžitá a adekvátna.

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharová uviedla, že USA sa spoliehajú na neoverené zdroje vrátane teroristických skupín. Sýrske ministerstvo zahraničia informácie o chemickom útoku poprelo.

Voľby do europarlamentu pokračujú tretí deň hlasovaním aj v ČR, Lotyšsku a na Malte
Voľby do Európskeho parlamentu sa v sobotu konajú okrem SR aj v Lotyšsku a na Malte, hlasovanie pokračuje druhý deň aj v Českej republike. Čítať ďalej
25 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR


Dva dni pred tým, než sa objavili informácie zo západu o chemickom útoku, ruské Zmierovacie centrum v Sýrii uviedlo, že militanti zo skupiny Džebhat an-Nusrat pripravujú provokáciu v provincii Idlib, aby následne obvinili ruské a sýrske letectvo z chemických útokov na civilistov.