POZOR: Kvôli tomuto si nikdy nevykladajte nohy na palubnú dosku!
25 | 05 | 2019 I redakčný výber

Austrálski hasiči zverejnili video, ktorým chcú varovať všetkých, ktorí sedávajú na sedadle spolujazdca s vyloženými nohami.









Hlavný dôvod, prečo na sedadle spolujazdca nesedieť s vyloženými nohami, vás neprekvapí – čo ak dôjde k autonehode?

Video, ktoré na facebookovej stránke zverejnil hasičský zbor austrálskeho mesta Narrabeen, zobrazuje pohľad na interiér stojaceho auta. Hasiči v ukážkovom videu predviedli vystrelenie airbagu, k akému dochádza aj pri nárazovej dopravnej nehode. Airbag vystrelí takou silou, že pri tom rozbije predné sklo auta. Predstavte si, čo taká sila dokáže spraviť s ľudským telom.

Austrálski hasiči zverejnili video so zámerom upozorniť na riziká, ktoré vznikajú pri nedbalej jazde autom, a to aj zo strany spolujazdca. Ak budete sedieť v tejto polohe a dôjde k autonehode, hrozí, že airbag vám zatlačí nohy do hlavy.

Škodu môže napáchať aj bezpečnostný pás. Telo s vyloženými nohami sa pri prudkom náraze zosunie zo sedačky a pás tak môže poškodiť vnútorné orgány. Medzi potenciálne diagnózy po takejto nehode patrí roztrhnutie čriev, pretrhnutie aorty a pretrhnutie chrbtice. Človek s trochou šťastia vyviazne paralyzovaný, v horších prípadoch nasleduje smrť.