Jana TELEKI: Matovič perlil o Bugárových práškoch ... alebo rozprával sa hluchý s nemým...
24 | 05 | 2019 I Jana TELEKI

Niektoré prešľapy vo vyjadreniach politikov sa jednoducho prekryť nedajú. Najmä tie škandalózne, ktoré ich stavajú do situácie, kedy občan vážne pochybuje minimálne o ich pohnútkach, nie je možné prekryť FCB statusmi.


Igor Matovič v poslednom období prestrelil niekoľko krát, ale nedávny Matovičov status pod názvom „Bugár je na prášky“, v ktorom si vzal na mušku Bugára a častoval ho obvyklými invektívami prekročil rámec slušnosti a poslaneckej etiky. Na Matovičove expresívne vyjadrenia, porovnávania a odstreľovanie každého názoru, ktorý sa mu nepáči, sme si zvykli, tie ho charakterizujú. Samozrejme, musíme priznať, že aj sami zažívame chvíle, keď na vyjadrenia našej zlosti volíme podobné slová, ale nerobíme to verejne, z vypočítavosti a z dôvodu zviditeľnenia.

Jana TELEKI: Progresívny Hattas v Nitre oklamal voličov. Teraz Nitru zadlžuje a zvyšuje platy svojim
Marek Hattas so svojim tímom vyhral voľby jednoduchými klamstvami. Rozprávkou o zadlženosti mesta a zefektívnení činnosti úradu. Zastavíme nezmyselné zadlžovanie mesta „Nitra je jedno z najzadlženejších miest na Slovensku a preto nemá inú... Čítať ďalej
20 | 05 | 2019 | Jana TELEKI


Bugár je starý matador a podobne ako iní ostrieľaní politici dáva pozor na to, čo z úst vypustí a určite by vedel replikovať podobne kvetnato Matoviča, ibaže netúži ísť  týmto smerom. Matovič po sérii textov, ktoré sa s vysokou kadenciou objavujú na jeho statusoch, nastavil štandard pejoratívnosti nad akceptovateľný rámec slušnosti. Na výčitky v jeho monológu pred prázdnym parlamentom reagoval tak, že Bugár ho nazval k*k*tom a on sa za svoje výroky aj pred prítomnými deťmi nemusí hanbiť. Či to robí aj pred svojimi deťmi to nevieme, verme tomu, že jeho manželka to nepripustí.

Matovič na oplátku reakciou na text „Most-Híd zostal v koalícii z taktických dôvodov, hovorí líder kandidátky József Nagy“, ktorý priniesol Denník N 22. mája. József Nagy okrem relevantných vyjadrení o tom, že videl dobre fungujúce tábory migrantov, ktorí sa nemôžu vrátiť do Assádovho režimu, či kritiky nezvládnutia migračnej krízy, povedal skutočne niekoľko neuveriteľných vecí.

Jana Teleki: Prokuratúra priznala, že 11 rokov viedla trestné konanie nezákonne. Omyl, či štátny teror?
JUDr. Kováčikovú som pred rokom 2000 nepoznala, prvý telefonický kontakt s touto osobou som mala v roku 2000 keď v rozhodnutí o mojej sťažnosti proti vznesenému obvineniu, prokurátorka JUDr. Slabá uviedla, že som spáchala trestný čin útoku na... Čítať ďalej
15 | 05 | 2019 | Jana Teleki


Občania, ktorí sledovali reálne dianie na Maďarských hraniciach, videli, že mladíci po celý deň s obrovskou výdržou hádzali balvany, kamene, prípadne kusy železa na policajtov a vojakov privolaným k hraniciam.  Podať takýto výkon bez kondičky a výcviku jednoducho nie je možné. Matovičovej pozornosti spomenutý výrok ušiel a z nezistených dôvodov sa neodvolal na oficiálne štatistiky maďarskej a rakúskej vlády, či Európskej únie.

Jana Teleki: Necháme sa dobehnúť progresívcami alebo pôjdeme voliť ?
23 | 05 | 2019 | Jana Teleki


József Nagy strelil capa tvrdením, že „Nikdy v Maďarsku neboli státisíce ľudí, bolo ich tam naraz maximálne niekoľko tisíc. Vždy išli hneď ďalej“.  V čase vrcholiacej krízy bolo v Maďarsku viac ako 150 000 migrantov. Keďže Matovič zrejme tieto fakty a čísla neovláda, vybral si iný, vďačný výrok:
„Každý utečenec mal so sebou batôžtek a notebook“.

Výrok Józsefa Nagy bol natoľko iracionálny, že ho Matovič použil ako zámienku na zádrapku a zosmiešnenie. Jasné zveličenie a zovšeobecnenie skutočne je možné napadnúť. Otázkou však zostáva prečo sa Matovič a ani Nagy, nevyjadrili k podstatným a pravdivým informáciám.

Migranti prichádzali v skupinách, kde v každej skupine boli mladí vodcovia, ktorí zrejme mali všetko k tomu, aby skupinu mohli logisticky organizovať. Preukázalo sa, že v mobilných telefónoch mali uložené európske kontakty, v mailoch preklady zákonov pre podporu migrácie a sociálnych istôt, vyznačené mapy a trasy, kontakty na množstvo „ rodinných príslušníkov“.  Štatistika Európskej únie  potvrdzuje, že v Európe sa ilegálne nachádza viac než dvadsať tisíc migrantov v statuse terorista. Bolo zachytených niekoľko tisíc dokladov na meno Abdul s dátumom narodenia 1. januára. Neskôr prasklo, že migranti používali anonymizované platobné karty s finančnými vkladmi Bruselu, voči ktorým sa Brusel ohradil tým, že karty sú číslované, preto nie sú anonymné. V Maďarsku nedávno zadržaný hľadaný a odsúdený terorista mal pri sebe presne takéto doklady a platobné karty.

Jana Teleki: Médiam hrabe, Kočner by neplánoval útek do krajiny, s ktorou máme zmluvu o vydávaní zločincov
Celoslovenské médiá opäť raz otvorili tému Kočner, respektíve plánovaný útek Kočnera, jeho SMS, či motáky. Dokonca pritvrdili a do textov zakomponovali ešte aj Ladislava Bašternáka. Čítať ďalej
14 | 05 | 2019 | Jana Teleki


Matovič sa sústredil na Nagyove prerieknutie, že každý mal pri sebe notebook. V princípe môže výrok masírovať a zosmiešňovať, pretože sa jedná o výmysel, vypustený z úst dosť nerozvážne. Zarážajúce je však, že ako maďarský národnostný politik nemal ani triviálny prehľad o informáciách z maďarských médií, ku ktorým sa väčšina k Slovákom ani nedostala. Nagyov motív uverejniť takúto informáciu zjavne smrdí, ale v kontexte s voľbami sa jedná skutočne o servilný rozhovor, obsahujúci len veľmi marginálne informácie, ktorými sa pokúša zdôrazniť problém migrácie.

KAUZA: Vo Svidníku príde o prácu cez stovku ľudí. Končí tam odevná firma
Odevná spoločnosť I.C.A., s. r. o. končí vo Svidníku s výrobou. Koncom februára avizovala hromadné prepúšťanie, kde mala o prácu prísť asi stovka ľudí. Dôvodom je presun časti výroby do Srbska. V odevnej fabrike s talianskou majetkovou účasťou malo... Čítať ďalej
24 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR

Matovičov kobercový nálet

Matovič v poslednom období  nevyberavými vyjadreniami a invektívami, kritizuje kohokoľvek. Tentokrát si vybral takzvanú osinu v zadku, pretože vyjadrenie o notebookoch je zjavný hoax.  Zvyšok je iba štylistické cvičenie, ktorého cieľom je poukázať na neschopnosť Bugárovej slabnúcej strany a stavať ho do konfliktu s reálne existujúcim problémom migrácie a pokúša  sa vyvodiť kolosálny záver o tom, že naša vláda aj za účasti Bugárovcov sa problematike nevenuje, nechápe ju a nerieši.

Kto chce psa biť, palicu si nájde. Matovič by mal predovšetkým myslieť na to, že každá palica má dva konce.