Žiaci vo Švajčiarsku zanedbávajú školu, nezvládajú to: Na vine je Ramadán
23 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Švajčiarski žiaci bez pevných životných hodnôt, ktoré si ešte nestihli vytvoriť, sú ľahkou obeťou pre zásadových "misionárov" politického islamu. Tí sú školení na svoje poslanie už od útleho detstva.


"Psychický tlak pôsobí na kresťanských študentov, moslimskí študenti podnecujú nemoslimov k pôstu, švajčiarski učitelia si na to sťažujú. Združenie učiteľov však nevidí potrebu konať," informuje Journalistenwatch.

Ide o základnú školu v obci Winterthur vo Švajčiarsku, kde podiel moslimských detí predstavuje pomerne vysoké percento, ako povedala jedna z učiteliek Arlindo Daute. "Keď som bola v 6. triede, zistila som, že deti v triede sa navzájom motivovali k rýchlemu rozvoju."

Podľa učiteľov to viedlo k tomu, že nemoslimské deti nakoniec skončili s konzumáciou jedla a nápojov počas prestávok. Výsledok bol, že väčšina detí bolo často veľmi unavených v popoludňajších hodinách.

USA, Japonsko a J. Kórea a Austrália začali spoločné námorné cvičenia pri Guame
Námorné sily Spojených štátov, Japonska, Južnej Kórey a Austrálie začali spoločné cvičenia blízko tichomorského ostrova Guam, ktorý je tzv. nezačleneným americkým územím. Manévre nazvané Tichomorský predvoj (Pacific Vanguard) sú "prvými svojho... Čítať ďalej
23 | 05 | 2019 | tasr


"Rodičia by mali kontaktovať učiteľa, ak majú pocit, že ich dieťa trpí šikanovaním rovesníkmi. Koniec koncov, pôst má veľký vplyv na školskú výučbu. Nie je možné, aby tie deti, ktoré sa postili počas Ramadánu, absolvovali výučbu ako je plávanie, šport alebo tábory pre študentov. Povinné vzdelávanie má prednosť pred náboženskými pravidlami," tvrdí Beat W. Zemp, prezident Asociácie učiteľov.

Dokonca aj pre moslimského pastora a tajomníka Asociácie islamských organizácií v Zürichu je tlak na rovesníkov, ktorý pozoruje u detí, problematický. "Zvlášť deti z rodín, v ktorých sa pôst nepovažuje za samozrejmosť, sa cítia byť pod tlakom priateľov, a tak majú v niektorých prípadoch sklon to preháňať s pôstom," hovorí.

"Keďže tieto deti z domova nie sú pripravené na Ramadán, nie sú mentálne posilnené. Pôst sa pre nich stáva hladom. Väčšina moslimských rodín však používa rozumný prístup k Ramadánu," dodal.