Nastal zlom? Maduro navrhol usporiadať predčasné parlamentné voľby
22 | 05 | 2019 I Roman Suchý

"Poďme sa postaviť voľbám. Urobme voľby, legitimizujme jedinú inštitúciu, ktorá sa v uplynulých piatich rokoch (parlament) nestala legálne, poďme k skorším voľbám Národného zhromaždenia, "povedal Maduro v pondelok pri výročí jeho znovuzvolenie.






Juan Guaidó potvrdil neschopnosť zvrhnúť Madura."Prijímame výzvu na mierové, volebnému, ústavnému, demokratickému rozhodnutiu. Chcem voľby, a kto vyhrá? Bolivarští, revolučný, kresťanskí a chavističtí ľudia, "povedal Guaidó.

Indonézia: Úradujúci prezident Joko Widodo vyhlásil svoje víťazstvo vo voľbách
Úradujúci prezident Joko Widodo sa v utorok vyhlásil za víťaza indonézskych prezidentských volieb. Urobil tak po tom, ako ústredná volebná komisia zverejnila oficiálne výsledky volieb, podľa ktorých získal 55,5 percenta platných hlasov. Píše o tom... Čítať ďalej
21 | 05 | 2019 | tasr


Predchádzajúce parlamentné voľby sa konali vo Venezuele v roku 2015.

Vo Venezuele, 21. januára, začali masové protesty proti Nicolas Maduro krátko potom, čo šéf Národného zhromaždenia Juan Guaidó sa nelegálne vyhlásil za dočasnú hlavu štátu. Rad západných krajín, vedená Spojenými štátmi, uznala Guaidóa.

Maduro nazval šéfa parlamentu bábkou Spojených štátov. Rusko, Čína, Turecko a rad ďalších krajín naopak podporujú Madura ako legitímneho prezidenta. Moskva označila "prezidentský status" Guaidóa ako neexistujúce.