Chudobný mladík zdedil rozprávkový majetok. Testy DNA dokázali, že je synom aristokrata.
22 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Iba 31 ročný, bývalý opatrovateľ, zdedil majetok za niekoľko desiatok miliónov libier. Jordan Adlard Rogers zistil, že jeho skutočným biologickým otcom bol majiteľ panstva, Charles Rogers (†62). Dokázali to testy DNA, ktoré z Jordana urobili jediného dediča obrovského majetku.


Po smrti svojho skutočného otca v roku 2018 sa podarilo mladému Jordanovi zabezpečiť napokon objektívne a vierohodné testy DNA, ktoré sa snažil získať už niekoľko rokov neúspešne. Jordan Adlard Rogers vysvetlil, že už od svojich ôsmich rokov vedel, že je nemanželským synom anglického aristokrata Charlesa Rogersa. Každý pokus o získanie akéhokoľvek dôkazu však skončil neúspešne, keďže majiteľ panstva odmietal testy DNA. Až po smrti svojho otca bol Jordan konečne schopný testy dokončiť.




Jordan Adlard Rogers
Jordan Adlard Rogers

Nemanželský Jordan zdedil panstvo Penrose Estate v anglickom grófstve Cornwall. Statok má rozlohu 1 536 akrov a rozprestiera sa medzi panstvami Helston a Porthleven. Hodnota tohto majetku je takmer 50 miliónov libier. Celá nehnuteľnosť je v správe nadácie National Trust, ktorej ho v roku 1974 daroval jeho biologický otec Charles, výmenou za prenájom na ďalších 1000 rokov. Majetok každoročne vykazuje výnosy z investovania do akcií a prenájmu množstva pôdy miestnym poľnohospodárom.


Penrose Estate

Adlard Rogers plánuje so zdedeným bohatstvom založiť charitu na pomoc ľuďom v neďalekom Porthleven a Helstone.


"Ľudia hovoria, že mám šťastie, ale ja som musel dosť draho dokazovať, aby som sa mohol vrátiť. Charles vedel, že som jeho syn," povedal Jordan. "Možno sa teraz budem môcť vydať inou cestou, ako môj otec.”