Komentár Anety Leitmanovej: Matovič sa snaží len mediálne zachrániť svoju potápajúcu loď s názvom OĽaNO
21 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová

Líder OĽaNO Igor Matovič včera odstúpil z volebnej kanditátky do europarlamentu. Týmto "gestom" preukázal podporu svojim zvyšným kandidátom, kedže ich ostalo bojovať už len trinásť. Menovite označil Petra Polláka ako kandidáta, ktorému by mali jeho voliči dať hlas.


Pollák je bývalým splnomocnencom vlády pre rómsku problematiku a na kandidátke mu patrí tretie miesto. Matovič svoje odstúpenie okomentoval nasledovne: "Obávam sa, že takto o týždeň budú zaplavené titulky novín tým, že na Slovensku vyhrala fašistická strana. Druhá veta ale bude, že si zvolili Róma do parlamentu," povedal. Dúfajme, že s tými fašistami nakoniec nebude mať pravdu.

Pollák ocenil jeho vrúcne gesto. "Ak mi ľudia prejavia dôveru a získam mandát europoslanca, budem robiť všetko pre to, aby som hájil záujmy všetkých národností v Európskej únii," povedal. Zdôraznil, že jeho program nie je zameraný len na Rómov, ale zameriava sa na boj proti extrémizmu a podporu všetkých národností.

V ten istý deň po  Matovičovej tlačovke napísal ďalší kandidát OĽaNO do europarlamentu Michal Šipoš, ďakovný status, v ktorom Matovičovi ďakoval za jeho "gesto" a vyzval na podporu aj zvyšných kandidátov, ktorých v príspevku vypísal a označil.



Záhadou ostáva, prečo tam nenapísal aj kandidáta Polláka, ktorý u Matoviča hviezdi. Predzvestí rozpadu strany je stále viac a viac.

Je možné, že sa Matovič snaží len mediálne zachrániť svoju potápajúcu loď s názvom OĽaNO. V kuloároch sa už ani nešepká, skôr huláka, o tom, že ho opustí aj Veronika Remišová, ktorá je jednou z najviditeľnejších tvárí v parlamente.

Síce odchod ku Kiskovi v televíznej relácii Na telo poprela, no pred voľbami do Národnej rady mal plné ústa odmietavých rečí aj charakter takého rangu ako Béla Bugár.