Progresívci a Beblavý si riadne zavarili. Na proteste pred River Parkom sa pripojili k agresívnej ľavicovej lúze
14 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Tí, ktorí sa celý čas oháňajú slušnosťou a bojom za lepšie Slovensko, by si mali vybrať lepšiu partaj, ak nechcú byť aj oni označovaní za fašistov.


Na začiatku toho všetkého bol oznam o konferencii, ktorú organizoval Boris Kollár. Európa Národov a Slobody je jeho aktuálnou "stajňou" vo voľbách do Európskeho parlamentu. V rámci predvolebnej kampane sa mu podarilo do Bratislavy pritiahnuť mnohých predstaviteľov tejto novovzniknutej frakcie, medzi nimi aj svetoznámu Marine Le Pen. To ale ešte netušili, aký ošiaľ v kruhoch radikálnej ľavice to spôsobí.

Ako za takmer každou dobre zorganizovanou akciou tohto typu stála opäť "hviezda antifašistického odboja" a miláčik mimovládok Robert Mihály. Mnohí ho poznajú vďaka jeho angažovanosti pri boji s "fašizmom", najčastejšie na námestiach v starom meste Bratislavy.

Vďaka jeho sponzorom, kontaktom a sociálnym médiám sa mu vždy podarí zohnať pár desiatok "aktivistov", ktorí mu vždy radi pomôžu. O tom, že tam hádzali do kollárovcov croissanty ste už určite čítali, niektorí straníci tiež tvrdia, že ich protestujúci opľúvali. Jednoducho výkvet liberálnej demokracie.

VIEME PRVÍ: Fico zvýši rodičovský príspevok o 150 eur a je za zavedenie európskej minimálnej mzdy
14 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Ak ale vidíte viať na proteste vlajky Antifašistickej akcie, majte sa na pozore, najmä, ak máte politické ambície. Logo Antify je podľa zákonov Slovenskej republiky extrémistickým symbolom. Pozrime si paragrafové znenie:

§ 422 Prejav sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd

(1) Kto verejne alebo na mieste verejnosti prístupnom, najmä používaním zástav, odznakov, rovnošiat alebo hesiel, prejavuje sympatie k skupine, hnutiu alebo ideológii, ktorá smeruje alebo v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, alebo ktorá hlása rasovú, etnickú, národnostnú, náboženskú nenávisť alebo nenávisť voči inej skupine osôb, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky

(2) Rovnako ako v odseku 1 sa potrestá, kto pri čine uvedenom v odseku 1 používa pozmenené zástavy, odznaky, rovnošaty alebo heslá, ktoré vyvolávajú zdanie pravých.

Ak sa nad tým zamyslíme, predstavitelia strán Spolu a Progresívne Slovensko nie sú hlúpi, sú to takmer všetci mladí vzelaní ľudia. Ak sa mladý človek angažuje v politike, a taktiež ide aktívne bojovať s "fašizmom" do europarlamentu, mal by poznať zákony štátu kde žije. Ak to predstavitelia týchto dvoch strán jednoducho nevedeli, niečo to vypovedá o ich pripravenosti riadiť štát.

Horší by bol prípad, ak o tom vedeli a nič neurobili. Sympatizovanie s touto zberbou určite otvorí ľuďom oči viac, než keď prídete na dojazde pred River Park a j*bú tam bubny ako u Meliška. Truban s Beblavým sa k tomu vyjadrovali akokeby boli pštrosmi s hlavou v piesku. Výhovorky typu "my sme nič nehádzali", ak to pritiahneme za vlasy, sa dá porovnať s vyhlásením "my sme predsa tých židov nestrieľali".

A títo ľudia nás chcú reprezentovať v jednej z najdôležitejších inštitúcii Európskej únie a bojovať tam proti "fašizácii" Európy? Fašistická prax v sebe zahŕňa aj mnohé skutky, ktorých sa táto skupina protestujúcich dopustila. To si zapamätajme, keď budú nabudúce zas omieľať slušnosť a boj proti fašimu.