Prehltol 116 železných klincov a prežil to.
14 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Železo je rozhodujúcim stavebným prvkom zdravého fungovania nášho tela. Indický záhradník to však jednoznačne prehnal, keď si pochutnal na 116 železných klincoch a niekoľkých ložiskových guličkách, vrátane dlhého oceľového drôtu. Lekári museli mužovi všetko železo zo žalúdka odstrániť chirurgicky.


Indický záhradník v severozápadnej Indii, 42-ročný Bhola Shankar, prišiel do miestnej nemocnice Bundi v meste Kotha (provincii Rádžstán) s ťažkými bolesťami brucha za miestnym chirurgom Dr. Sainim. Ten ostal šokovaný, keď na röntgenovom snímku uvidel obsah jeho žalúdka. Pacient v ňom mal plno ostrých predmetov.  


„Okamžite som nariadil aj CT vyšetrenie, ktoré potvrdilo röntgenový nález. Pacienta sme bezodkladne operovali v pondelok“ povedal šokovaný chirurg.


Lekárom trvalo asi pol hodiny, aby z tela pacienta odstránili všetok nebezpečný obsah. Väčšina klincov bola dlhá 6,5cm a to mohlo následne spôsobiť nevyliečiteľné poškodenie celej tráviacej sústavy.


Špecialisti sa domnievajú, že Shankar, ktorý pracuje ako záhradník, má pravdepodobne duševné problémy. Nedokázal im nijako vysvetliť, prečo sa rozhodol zjesť také impozantné množstvo nebezpečných predmetov. Lekári predpokladajú, že ich mohol prehltnúť už dávnejšie, až sa mu žalúdok naplnil na takéto kritické množstvo.