Migranti napadli nemeckú políciu „fľašami a kameňmi“.
12 | 05 | 2019 I Imrich Kovačič

Bavorská polícia čelila v sobotu 11. 5. 2019 ráno masívnym šarvátkam s desiatkami migrantov, ktorí napadli kameňmi a fľašami policajtov a sanitku v utečeneckom tábore v Regensburgu. Nepokoje nastali v dôsledku náhlej smrti jednej zo žiadateliek o azyl, umiestnenej v tomto utečeneckom stredisku v Bavorsku.


Telo tridsaťjedenročnej ženy, údajne z Nigérie, sa našlo v sobotu ráno v utečeneckom tábore v meste Regensburg. Policajtov a sanitku, ktorí prišli vyšetriť smrť ženy, však po príchode napadli rozzúrení migranti. 


Situácia sa krátko po príchode polície vymkla spod kontroly, keď migranti začali hádzať kamene a fľaše na policajtov a medikov záhranky. Niektorí z útočníkov sa zabarikádovali v budove a snažili sa zabrániť polícii s medikmi, aby sa priblížili k telu zosnulej.



Miestna polícia uviedla, že kvôli vášnivým nepokojom trvalo až niekoľko hodín, kým sa podarilo dostať polícii k mŕtvemu telu. Zasahovať pri tom však už museli pomocné sily, ktoré boli okamžite nasadené na riešenie krízovej situácie.


Polícia dnes potvrdila, že neexistujú žiadne prvotné dôkazy o tom, že by bola mŕtva žena zavraždená. Polícia oznámila, že nezatkla nateraz žiadne osoby a nikto nebol pri potýčkach vážne zranený.


Utečenecký tábor v Regensburgu je „záchytným centrom“, do ktorého sú umiestňovaní migranti, žiadajúci o azyl.


Nemecko privítalo v prvej masívnej vlne migrantov v roku 2015 až stovky tisíc utečencov. Masívny prílev migrantov následne v krajine spustil veľmi emotívnu diskusiu na túto tému a rozdelil nálady jej obyvateľov. Nemcko v súčasnosti rieši najmä stupňujúce napätie v dôsledku narastajúcej drogovej kriminality.