VIEME DESIVÉ DETAILY: Zmiznutie českej podnikateľky je stále záhadou, stopy vedú na Slovensko
11 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Prípad záhadného zmiznutia podnikateľky Jany Svobodovej už má cez štyri roky. Minulý rok sa podarilo slovenským policajtom ukázať na dvoch údajných páchateľov. Češku mali uniesť a zabiť dvaja muži zo Slovenska - Ľubomír Behan a Marek Potoček. Potoček už tri roky uniká pred spravodlivosťou. Médiá prišli so šokujúcimi detailami, ktoré sa týkajú zmiznutia a vraždy Jany.


Podnikateľka Svobodová zmizla takmer bez stopy 15. júla 2015. Okolo šiestej večer odišla z práce v Prahe a o hodinu neskôr jej auto zachytili kamery na ceste v stredočeskom Velemíne. Jana už však za volantom nesedela - na predných miestach sedeli dvaja muži. Krátko po deviatej hodine zachytili vyšetrovacie zložky jej signál naposledy - nachádzala sa neďaleko Antonínovho dolu v regióne Jihlava.

Pred návštevou Marine Le Pen na Slovensku Boris Kollár hovorí o hodnotách, ktoré ich spájajú
11 | 05 | 2019 | Peter Králik/TASR


Po štyroch rokoch vyšetrovania sa ukázalo, že ju mali uniesť dvaja recidivisti zo Slovenska. Ľubomír Behan je známe meno - preslávil sa vďaka úteku z Leopoldova. Druhý páchateľ, Marek Potoček, je stíhaný od roku 2016 kvôli majetkovej trestnej činnosti. Aktuálne je na neho vypísaný aj európsky zatykač.

Podľa informácii televízie Markíza mal jeden z páchateľov fyzicky napadnúť podnikateľku. Ženu mali následne zabiť a spoločne jej telo zakopať na neznámom mieste s náradím, ktoré si zaobstarali. Ukradnuté auto vraj niekomu predali. Kriminalisti sa pokúšali nájsť jej ostatky, ale zatiaľ márne.

POZOR: Na Slovensku zaznamenali nové prípady osýpok. Ochorelo už sedem detí
HUMENNÉ / Osýpky začali strašiť už aj tam, kde ich výskyt doteraz zaznamenaný nebol. Nové prípady sa objavili v okrese Humenné. Ochorelo už sedem detí vo veku od šiestich mesiacov do deväť rokov. Všetky museli hospitalizovať. Aktuálne sú osýpky v... Čítať ďalej
10 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


Matka Ľubomíra Behana prehovorila

"Sme z toho nešťastní, pretože ani poriadne nevieme, z čoho ho obviňujú," povedala pre jeden slovenský webový portál matka recidivistu, ktorý ešte ako dieťa vykradol aspoň 20 bytov. Po tom, ako jej reportéri vysvetlili situáciu, prešla do defenzívy. To že by bol jej syn vrah, poprela. "Neexistuje aby spravil niečo také! Nebol by toho schopný," povedala.

Matka tvrdí, že celé obvinenie je policajný komplot a za pravdepodobného vraha označila jeho komplica. "To možno tak Potoček. Ten im ale utiekol, tak do toho chcú namočiť syna. Bobo nemá so zmiznutím tej podnikateľky nič spoločné," uviedla matka.