Dochádza im trpezlivosť. Francúzsko nesúhlasí s "opakovanými odkladmi" brexitu
10 | 05 | 2019 I TASR

Francúzsko nesúhlasí s opakovanými odkladmi vystúpenia Británie z Európskej únie. Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa kancelárie francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.


Francúzsko nechce vstúpiť do kolobehu "opakovaných odkladov" po tohtomesačných voľbách do Európskeho parlamentu, na ktorých sa Británia zúčastní. Podľa predstaviteľa prezidentskej kancelárie by Londýn mal dospieť k "rozhodnutiu pred 31. októbrom".

Opäť Venezuela. Guaidó ohlásil demonštrácie proti prenasledovaniu opozície
Venezuelský opozičný líder a súčasný predseda parlamentu Juan Guaidó vo štvrtok vyzval na celonárodné demonštrácie na protest proti stredajšiemu zatknutiu podpredsedu parlamentu Edgara Zambrana. Iný predstaviteľ opozície - Américo de Grazia - sa... Čítať ďalej
10 | 05 | 2019 | TASR


Britskej premiérke Therese Mayovej sa v apríli na summite EÚ podarilo získať v poradí už druhý odklad brexitu. Lídri 27 členských krajín Únie stanovili za nový dátum vystúpenia Británie 31. október.

Ide o flexibilný termín, čo znamená, že Británia môže Úniu opustiť aj skôr, ak britský parlament schváli dohodu, ktorú Mayovej vláda uzavrela s Bruselom.