Poľská televízia porovnávala Donalda Tuska so Stalinom a Hitlerom
08 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Poľské útoky na vedúcich predstaviteľov EÚ sú neprijateľné, povedal Šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker. 


Po prednáške predsedu Európskej rady Donalda Tuska na Varšavskej univerzite vysielalo spravodajstvo televízie TVP dokument, v ktorom sa pripomínalo, že Donald Tusk získal cenu Waltera Rathenaua v roku 2012. "Nie je to dôvod na to, aby som sa tým chválil," uviedol.

Walter Rathenau, bývalý nemecký minister zahraničia za čias Weimarskej republiky, bol zástancom tézy, že poľský štát je len prechodný štátny útvar. Rathenau pôsobil tiež ako architekt sovietsko-nemeckej tzv. Rapallskej zmluvy, ktorá sa stala vzorom paktu Ribbentrop-Molotov.

Walter Rathenau bol zavraždený 24. júna 1922, dva mesiace po tom, čo podpísal Rapallskú zmluvu so Sovietskym zväzom.

DVOJAKÁ CENOVÁ POLITIKA: ESET je lacnejší v zahraničí ako na Slovensku. Prečo platíme viac?
Slovenský ESET funguje ako komplexná ochrana počítačov a iných zariadení už 27 rokov a svoju ponuku produktov rozširuje stále výraznejšie. Slovenský ESET je dostupný nielen pre fyzické osoby, ale aj firmy, no jeho ceny nie sú rovnaké vo všetkých... Čítať ďalej
08 | 05 | 2019 | Aneta Leitmanová


"Nebola to poľská vláda, ktorá porovnávala Tuska so Stalinom a Hitlerom, boli to médiá. Ak k tomu dochádza, tak to ukazuje na určitú politickú atmosféru. Takéto porovnania sú nechutné, a som presvedčený, že Poľsko patrí do stredu Európy, "povedal Juncker.

Juncker vyjadril nádej na zblíženie postojov s poľskou vládou. "Poľsko je zvláštnou krajinou zaťaženou na dramatickú históriou. K pádu Berlínskeho múru prispelo aj hnutie Solidarita, hnutie ktoré pochádza z Poľska a na to by sme nemali zabúdať. Napriek rozdielnym názorom s poľskou vládou dúfam, že sa nám podarí dosiahnuť dohodu," dodal šéf Európskej komisie.