USA prepásli šancu otočiť časť venezuelskej armády proti Madurovi. Vieme prečo
05 | 05 | 2019 I Roman Suchý

Americké úrady by mohli získať podporu vysoko postavených venezuelských vojakov, keby pred dvoma rokmi pomohli jednému z generálov tejto krajiny.


Ako uvádza správa agentúry Associated Press, v máji 2017 prišla do Bieleho domu neobvyklá požiadavka: Venezuelsky generál Juan Hernandez požiadal o víza do Spojených štátov pre seba a svojho trojročného syna ktorý mal absolvovať operáciu mozgu na jednej z kliník v Bostone.

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa túto žiadosť zvažovala niekoľko dní, ale nakoniec sa rozhodla ju odmietnuť, pretože nevidela dôvod "pomáhať vysoko postavenému úradníkovi zo skorumpovanej a gangsterskej vlády".

VIDEO: Nevie spievať? Kiska vyzýva k slušnosti, no počas hymny na Bradle len mlčí
Včera sme si pripomínali smutné výročie úmrtia Milana Rastislava Štefánika. Na jeho Mohylu na Bradle prišli nielen stovky ľudí, ale aj traja najvyšší ústavný činitelia. Prezident si ale opäť spravil pred národom hanbu. Čítať ďalej
05 | 05 | 2019 | Roman Suchý


Je potrebné pripomenúť, že práve Hernandez, rovnako ako minister obrany Vladimír Padrino Lopez či hlavný sudca Najvyššieho súdu Michel Moren, stále zostávajú na strane prezidenta Nicolasa Madura.

Ak by sa pred dvoma rokmi americké úrady stretli s generálom, je možné, že by teraz bol na strane opozičného vodcu Juana Guaidóa, ktorý je aktívne podporovaný Washingtonom.