Štefanec - líder kandidátky KDH do europarlamentu podporuje registrované partnerstvá
05 | 05 | 2019 I Aneta Leitmanová
Lídrom eurokandidátky KDH bude do europarlamentu jej súčasný poslanec EP Ivan Štefanec, nasleduje Miriam Lexmann z Medzinárodného republikánskeho inštitútu a Marián Čaučík – riaditeľ Dobrej noviny.

Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) zverejnilo k eurovoľbám krátky sedembodový program. Dá sa zhrnúť do toho, že odmietate rodovú ideológiu, dvojitú kvalitu potravín, presadzujete národnú suverenitu, rodinné podnikanie, boj proti ilegálnej migrácii, byrokracii a dôraz na vzdelávanie mladých.

Najmä zmienka pri rodovej ideológii a všeobecne to konzervatívne (aj úplne legitímne) naladenie eurokampane KDH je výrazne v rozpore s tým čo tvrdil v minulosti Ivan Štefanec.

Je všeobecne známe, že do KDH prešiel z SDKÚ. V rozhovore pre Denník N, ktorý jeho odchod svojho času rozoberal, sa Štefanec vyjadril aj k téme registrovaných partnerstiev.

"Každý občan, bez ohľadu na svoje vyznanie, sexuálnu orientáciu, musí mať rovnaké práva. To som presadzoval a aj budem. Pokiaľ chcú ľudia takto žiť, môžem ich v tom len podporovať – pokiaľ budú takto šťastnejší.", tvrdil Štefanec v rozhovore pri pre Dennik N svojho času a dodal, že "otvorene hovorím, že s registrovanými partnerstvami nemám problém. Zároveň hovorím, že manželstvo je prirodzený zväzok muža a ženy. Tiež hovorím, že táto kompetencia by mala zostať na národnej úrovni."

To, že pán europoslanec dokáže byť v jednej vete za aj proti neprekvapuje. Vďaka takejto bezprízornej politike prežil v europarlamente posledné roky.

Otázka zostáva čo na to Hlina a KDH alebo účel svätí prostriedky, či personálna kríza vo vymierajúcom hnutí?