KAUZA: Markíza bude chcieť od Kočnera s Ruskom dva milióny eur, ktoré ju stáli právnici v spore o zmenky
01 | 05 | 2019 I redakčný výber (zdroj: noviny.sk)
Celková suma, ktorú Markíza Slovakia žiada uplatniť za právne služby a všetky ďalšie vynaložené náklady by sa mala na koniec celého sporu zastaviť na pozoruhodnej sume 2391877,-eur. Toľko bude spoločnosť žiadať od Mariána Kočnera a Pavla Ruska v prípade, že v spore o "miliónové televízne zmenky" pred súdom uspeje.

Marian Kočner pravidelne navštevoval vešticu Martu Zúbkovú zo Štiavnických Baní
Marian Kočner navštevoval pani, ktorá sa zaoberá veštením z kariet už viac ako 30 rokov. Televízia JOJ zistila, že informácie o Kočnerových návštevách u známej kartárky zaujímajú aj vyšetrovateľov vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka.... Čítať ďalej
08 | 04 | 2019 | redakčný výber


Aktuálne, podľa sumára faktúr, ktoré má TV JOJ k dispozícii, sa už uhradené náklady vyšplhali na 1 884 791,-EUR. Prevažne tvoria náklady za odbornú prácu domácich aj zahraničných advokátskych kancelárií zastupujúcich práva televízie.
Zdroj: noviny.sk

​Podla advokátov Mariána Kočnera sú vyčíslené miliónové náklady, ktoré si televízna spoločnosť nárokuje prostredníctvom súdneho konania a následne ich plánuje žiadat o úhradu od obvineného Mariána Kočnera a Pavla Ruska, neoprávnené.

Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi
Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi s tým, že je jediný, kto ich má. Rovnakými nahrávkami sa Haščáka v roku 2014 snažili vydierať dve osoby, ktorým ich mal poskytnúť bývalý Generálny prokurátor... Čítať ďalej
22 | 03 | 2019 | Roman Suchý


Michal Mandzák, obhajca Mariána Kočnera vraví: "Nárok na náhradu škody uplatňovaný poškodenou spoločnosťou MARKÍZA - SLOVAKIA, s.r.o. vo výške približne 2. milióny € voči obvineným Mariánovi Kočnerovi a PhDr. Pavlovi Ruskovi považujeme za zjavne neoprávnený a nedôvodný".

ROZHOVOR: Kočner sa chcel konfrontovať s utajeným svedkom, tvrdí advokát Michal Mandzák- 1.časť
Michal Mandzák v minulosti zastupoval množstvo významných sporov. Advokátska kancelária Mandzák a spol., s.r.o., poskytuje kompletný právny servis klientom zo Slovenska, ale aj z Českej republiky. V spolupráci s odborníkmi v súvisiacich odboroch... Čítať ďalej
21 | 02 | 2019 | Jana Teleki


Kočnerov advokát náklady Markízy spochybňuje najmä v časti vyčíslených finančných nákladov, ktoré Markíze vznikli tým, že využíva v kauze služby mediálnej agentúry. Tej televízia počas trvania súdneho sporu o zmenky vyplatila už viac ako 100 tisíc eur. Platby mali ísť do spoločnosti Neuropea s.r.o. prevažne za poskytnuté služby v oblasti mediálnej komunikácie. Neuropea oficiálne komunikuje za Markízu s médiami a poskytuje napríklad oficiálne reakcie k priebehu súdneho procesu v kauze zmenky.