Bolsonaro je zhrozený, že v Brazílii je ročne amputovaných až 1000 penisov
26 | 04 | 2019 I Imrich Kovačič
Brazílsky prezident Jair Bolsonaro vyjadril hrôzu nad informáciou, že každý rok sa v tejto juhoamerickej krajine amputuje až 1 000 penisov, pričom je šokovaný, že sa to deje vinou štátu. Označil to za „smiešne a smutné“.

Bolsonaro vo štvrtok informoval novinárov, že v Brazílii sú amputované penisy najmä „kvôli nedostatku vody a mydla““Vláda musí spolupracovať s mužmi, aby vedeli, aké nebezpečenstvo pre nich majú zlé hygienické návyky.” rozhorčil sa Bolsonaro. “Toto je moment, kedy si uvedomíte, že sme ako krajina skutočne na dne,”  tvrdí 64-ročný prezident.

„Musíme sa odraziť od tohto dna a pomôcť týmto ľuďom. Musíme sa snažiť zvyšovať povedomie u všetkých ľudí a ukazovať im, čo majú robiť a ako to majú robiť. Čo je pre nich dobré, čo je dobré pre ich budúcnosť, aby sa takýmto prípadom vyhli. Aby sa nedostali do toho bodu. Je smiešne a smutné, že máme ročne také množstvo amputácií.“

Hovorca brazílskej urologickej spoločnosti však pre agentúru Reuters povedal, že celkové číslo 1 000 naozaj pochádza z oficiálnych údajov o amputáciách penisu. Tieto sa však vykonávajú najmä s cieľom liečiť nevyliečiteľné infekcie, rakovinu alebo komplikácie pri ochoreniach HIV.