Prišli do Berlína ako migranti. Dnes sú z nich "Krstní otcovia" najnebezpečnejších gangov
23 | 04 | 2019 I Imrich Kovačič
Slávny nemecký bodyguard Michael Kuhr, bývalý svetový šampión kickboxu a jeden z najznámejších bodyguardov v Nemecku, previedol novinárov berlínskymi štvrťami, ktoré v súčasnosti sužujú silné arabské gangy.


Tieto bezohľadné pouličné gangy sa stali hybnou silou organizovaného zločinu v Berlíne „úplne vytlačili miestne nemecké skupiny a nočný život v Berlíne si vzali pod svoju výhradnú kontrolu“, vysvetlil Kuhr, keď sprevádzal novinárov po berlínskych štvrtiach obývaných najmä migrantmi.

"Prišli ako migranti a teraz sú z nich “Krstní otcovia”, ktorí úplne ovládajú zločineckú scénu v Berlíne, vrátane drog, prostitúcie a čiernych peňazí.
Arabské klany sú nesmierne nebezpečné a vzhľadom na ich rodinnú previazanosť a súdržnú povahu dokážu zoskupiť 40 až 50 ľudí za necelú pol hodinu,“
 uviedol bodyguard.

Kuhr sa tiež vyjadril, že je „fanúšikom“ multikulturalizmu. “Mnohí migranti sa však uchýlili k zločinu, pretože vláda ich nedokázala integrovať do spoločnosti a neskôr urobila vážnu chybu, keď podcenila hrozbu, ktorú predstavujú vznikajúce klany.”

V súčasnosti má presadzovanie práva v Berlíne na starosti samostatný špeciálny vyšetrovací tím, ktorý sa zaoberá predovšetkým „organizovaným zločinom medzi rodinami arabského pôvodu“, povedal hovorca polície Thilo Cablitz.




V novembri predstavitelia mesta zaviedli podrobný plán na zásah proti zločineckým skupinám migrantov, sľubujúc okrem iného prísnejšie tresty pre členov týchto gangov.





Len pred dvoma týždňami vykonala berlínska polícia najväčší nájazd svojho druhu, zameraný na arabské zločinecké gangy. Operácia bola súčasťou stratégie „nulovej tolerancie“ voči takýmto gangom. Stovky policajtov vtedy prehľadávalo miesta, kde mali dôvodné podozrenie, že gangy prali špinavé peniaze.