Izraelskí vojaci zastrelili palestínskeho tínedžera, ktorý bol spútaný a mal zaviazané oči
22 | 04 | 2019 I Imrich Kovačič
Izraelskí vojaci zastrelili spútaného palestínskeho tínedžera so zaviazanými očami, ktorý sa pokúšal utiecť. Tínedžera zadržal Izrael po tom, ako sa vo štvrtok stal podozrivým za hádzanie kameňov na Západnom brehu.

Maloletý tínedžer bol po incidente evakuovaný Palestínčanmi do Beit Jala neďaleko Betlehemu, aby sa mu dostalo lekárskeho ošetrenia. Podľa dostupných informácií bol strelený do oblasti slabín a o jeho zdravotnom stave nie sú zatiaľ žiadne ďalšie informácie. Tlačová agentúra Haaretz informovala, že chlapec má len 15 rokov a údaje o jeho smrti sa rôznia.

Videozáznamy zachytené na scéne a zverejnené prostredníctvom sociálnej siete Twitter dokumentujú stret izraelských vojakov, ktorí sa stretli so skupinou Palestínčanov. Tí sa na videu pokúšajú evakuovať zastreleného mladistvého.

 



 

Hovorca izraelskej armády vo vyhlásení uviedol, že v blízkosti vojenských síl a civilistov prebiehalo "masívne hádzanie kameňov” a incident s tínedžerom komentoval slovami, že "podozrivý sa snažil utiecť po tom ako bol zatknutý" a ktorý bol následne "strelený do dolných partií tela". Hovorca vyhlásil, že incident bude riadne vyšetrený.