Anton Martvoň: EÚ má 4,1 milióna bezdomovcov a líder Progresívcov hovorí o solidárnosti s migrantmi?
21 | 04 | 2019 I Anton Martvoň
EÚ má 4,1 milióna bezdomovcov a líder eurokandidátky Progresívneho Slovenska (PS) ako liberál hovorí o solidárnosti s nelegálnymi ekonomickými imigrantmi? Je nehoráznosť, že EÚ pomáha nelegálnym ekonomických migrantom všemožne, dokonca im ide zriadiť fond na podporu migrácie s 10,5 miliardy euro rozpočtom, no na druhej strane EÚ "z vysoka" kašle na 4,1 milióna bezdomovcov žijúcich bez jedného eura pod mostami v EÚ, čo nemajú často ani len na oblečenie, lieky, či denne ani len na teplé jedlo (štatistika EUROSTAT z roku 2017). V EÚ, ale aj v Progresívnom Slovensku so Šimečkom sa musia spamätať a nehrať sa na falošnú solidaritu, tak ako to robí Monika F. Beňová!

Keď nelegálni migranti prídu do EÚ legálne a ako utečenci, ktorým ide o holý život, tak nebudem mať nič proti nim, keď sa im pomôže so záchranou. Keď však prídu nelegálne a ako ekonomickí migranti bez rešpektu k národným tradíciám, ku kresťanským symbolom a k našim ženám, pričom im EÚ a UNHCR dávajú ešte aj peniaze, stravu, ubytovanie, štúdium, lekársku starostlivosť, lieky a oblečenie zadarmo, tak to budeme ja i Národná koalícia kritizovať až dovtedy, pokiaľ EÚ toto všetko zadarmo a prioritne nedá najskôr 4,1 milióna bezdomovcom a cca 113 miliónom obyvateľom EÚ ohrozených chudobou vrátane cez 600.000 chudobných Slovákov (mnoho dôchodcov, či mamičiek na rodičovskej) v SR (EUROSTAT 2017), ktorým by pre začiatok stačilo možno iba to jedlo, oblečenie, lieky, zdravotná starostlivosť, ubytovanie, prípadne rekvalifikácia zadarmo... A nie to ešte zadarmo finančná dotácia "akože" žiadateľom o azyl v sume 37 euro na deň, aby mali na cigarety, alkohol, tabak, mobily, či na "kávu v kaviarni".

O súdržnosti nám tu v SR hovorte pán Šimečka až vtedy, keď nebudú žiadni obyvatelia EÚ a Slováci mrznúť v zime pod mostami, či na uliciach alebo nebudú žiť v rozpadajúcich sa chatrčiach v zime, o hlade a bez liekov na Slovensku....lebo dovtedy je to iba falošná súdržnosť, ktorá iba zastiera biznis mimovládok a pašerákov nelegálnych migrantov za výdatnej finačnej podpory EÚ !!

Mnohé matky s deťmi musia vyžiť v SR z rodičovského príspevku cca 220 euro a mnohí dôchodcovia žijú v SR z minimálneho dôchodku 280 euro, no pri nich EÚ a Progresívne Slovensko necítia zrazu žiadnu súdržnosť?

To ich nezaujíma, že ako tie mamičky s deťmi majú z toho vyžiť, keď sú samotné alebo ako dôchodcovia si z toho mála majú poplatiť energie, vodu, lieky, zdravotné pomôcky, jedlo, či oblečenie, prípadne mnohí aj nájomné? Toto sú občania SR a EÚ, čo prioritne potrebujú pomoc a nie mladí nelegálni migranti, ktorým sa v ich materských krajinách nechce robiť a obnovovať ich krajiny po vojne (česť výnimkám) a od EÚ dostanú mesačne stovky euro a ešte aj všetko zadarmo.

Šimečka z PS dokonca tvrdí a dokonca dáva za pravdu vláde Smeru a M.Beňovej, že potrebujeme ekonomických migrantov v SR ako pracovnú silu, no je zjavne asi slepý, keď nevidí cez 600.000 Slovákov žijúcich na pokraji chudoby (štatistika EUROSTATU z r. 2017), ktorí mnohí z nich si nemôžu nájsť prácu v SR alebo ju majú, no tak slabo zaplatenú, že ledva prežijú od výplaty do výplaty, lebo pracovný trh v SR za výdatnej podpory Smeru a jeho oligarchov deformuje lacná pracovná sila ekonomických migrantov dovážaných zo štátov mimo EÚ do SR, napr. zo Srbska, Albánska, Ukrajiny, Turecka, či Vietnamu.

Dokonca podľa zistení štátnych inštitúcií každý 30.-ty ekonomický migrant je v SR nelegálne a bez pracovných povolení...

Progresívci so Šimečkom i so smerákmi, by sa mali konečne zobudiť, vyjsť z bratislavských kaviarní a ísť sa pozrieť do reality do východných, severných a juhovýchodných regiónov SR, kde ľudia nemôžu nájsť dôstojne platenú prácu v ich regióne, možno by si aj všimli, že hrozí vo Volkswagene prepustenie cez 2.000 Slovákov, alebo by konečne videli, že ako Slováci za minimálnu mzdu robia a drú ako otroci mnohí ľudia na severe a na východe Slovenska - dokonca často odlúčení od ich rodín, pričom polovicu platu dajú rovno na ubytovanie, na cestovné a na stravu v robote, alebo by videli to, že ako naše ženy a dievčatá musia chodiť robiť opatrovateľky do zahraničia, aby uživili rodiny.

Liberálni progresívci so Šimečkom, či smeráci s M.F.Beňovou zjavne nechcú vidieť ani to, že ako často štátne dotácie na vytvorenie pracovných miest zo strany Smeru pre zahraničné spoločnosti (so Smerom robil biznis aj Štefunko z PS ako kamarát Ondruša a Faiča) skončia tak, že na tie miesta namiesto Slovákov zamestnajú cez personálne agentúry práve ekonomických migrantov, lebo Slováci by z tam ponúknutého nízkeho platu neuživili svoje rodiny.

No, namiesto toho iba stále tárajú o potrebe ekonomických migrantov a o súdržnosti s nimi. Ekonomických migrantov zvlášť tých nelegálnych, SR absolútne nepotrebuje, lebo sa prioritne SR musí postarať o Slovákov, ktorí nemajú prácu alebo si ju nemôžu nájsť v ich regiónoch dôstojne zaplatenú tak, aby mohli uživiť svoje rodiny.

Národná koalícia a ja A.Martvoň preto presadzujeme a v našom programe máme heslá: Pomoc zo strany štátu a z EÚ musí ísť prioritne Slovákom (resp. obyvateľom EÚ) a nie nelegálnym ekonomickým migrantom! V SR dajme prácu prioritne Slovákom a nie ekonomickým migrantom!