Čižnár nechce prezradiť meno Šufliarskeho nástupcu
17 | 04 | 2019 I redakčný výber
Podľa informácií televízie JOJ nástupcu Šufliarskeho predstaví vraj onedlho. "Generálny prokurátor Slovenskej republiky Jaromír Čižnár ukončil rozhovory s vytipovanými adeptmi na funkciu 1. námestníka generálneho prokurátora. V dohľadnej dobe a po prijatí nevyhnutných administratívnych a personálnych úkonov, oznámi meno 1. námestníka generálneho prokurátora," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

​Generálny prokurátor Jaromír Čižnár oznámil odstúpenie Petra Šufliarskeho na tlačovej konferencii 29. marca.

Peter Šufliarsky sa vzdal funkcie 1. námestníka generálnej prokuratúry koncom marca. Dôvodom boli SMS správy medzi ním a Marianom Kočnerom. Deň predtým, ako Čižnár oznámil, že Šufliarsky odstúpi, bývalý 1. námestník uviedol, že odpovede na správy Mariana Kočnera boli len prejavom slušnosti.

Šufliarsky svoju komunikáciu s Marianom Kočnerom priznáva a upresnil, že to bolo len od januára do júla v roku 2017. "Vždy bola komunikácia iniciovaná osobou Mariana Kočnera. Moje odpovede boli prejavom mojej slušnosti a profesionality," povedal prokurátor.

​Prvý námestník generálneho prokurátora sa vyjadril aj k samotnej komunikácii. "Ide o dôkaz v trestnej veci prípravy mojej fyzickej likvidácie. Táto komunikácia nesúvisí so skutkom usmrtenia Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Ale každý by mal spozornieť ak je pripravená fyzická likvidácia prokurátora. Niektorí ľudia, politici, majú na cenu ľudského života odlišný názor a chcú robiť politické hry. Rozhodol som sa zverejniť komunikáciu medzi mnou a Marianom Kočnerom, napriek tomu, že môže sťažiť objasnenie motívu v prípade mojej vraždy viacerými osobami,"vyjadril sa Peter Šufliarsky.