Stúpenci prezidenta Bašíra zvolali na štvrtok podporné zhromaždenie
10 | 04 | 2019 I TASR

Vládnuca sudánska strana plánuje vo štvrtok zorganizovať v hlavnom meste Chartúm pochod na podporu prezidenta Umara Bašíra. Naopak, jeho odstúpenie z funkcie žiadajú už piaty deň pred centrálou sudánskej armády účastníci masových protivládnych protestov, všíma si agentúra AFP.


Podľa sudánskej tlačovej agentúry SUNA zvolala štvrtkové zhromaždenie Strana Národného kongresu. Súčasný šéf Bašírovej vládnucej strany Ahmad Hárún uviedol, že všetkých členov NCP v sudánskom štáte Chartúm vyzval, aby sa na tomto pochode zúčastnili.

Podľa Hárúna je cieľom plánovaného zhromaždenia "ukázať, že v Sudáne existujú spoločenské a politické sily, ktoré sa zaviazali k mieru, bezpečnosti a stabilite".

Masové nepokoje v Sudáne vyvolala nespokojnosť obyvateľov s výrazným zvýšením cien pohonných hmôt, chleba a múky, ako aj s akútnym nedostatkom základných potravín. Nepokoje v krajine pretrvávajú od decembra 2018.

Majiteľ Istropolisu ešte nechce komunikovať, aké má s budovou plány
Budúcnosť Domu odborov na bratislavskom Trnavskom mýte nie je verejnosti naďalej jasná. Hoci budova a priestor pred ňou má od roku 2017 nového majiteľa, spoločnosť Trnavské Mýto, za ktorou stoja developeri Immocap Group a YIT, tí aj v tejto chvíli... Čítať ďalej
10 | 04 | 2019 | TASR


Prezident Umar Bašír 23. februára odvolal ústrednú vládu i guvernérov všetkých provincií a vyhlásil výnimočný stav v trvaní jedného roka, aby za tento čas prijal mimoriadne opatrenia na prekonanie vážnej hospodárskej krízy. Parlament neskôr skrátil platnosť výnimočného stavu na šesť mesiacov.

Bašír, ktorý sa k moci dostal v roku 1989 pri prevrate podporovanom islamistami, už takmer tri desaťročia vládne v Sudáne železnou rukou.