Orbán postavil svoj program pre eurovoľby na boji proti migrácii. Cituje aj Charlesa de Gaulle
06 | 04 | 2019 I Jana Teleki
Zahájenie kampane strany FIDESZ pre voľby do európskeho parlamentu bolo očakávanou udalosťou nielen v Maďarsku a v zahraničí, ale najmä v Európskej ľudovej strane, ktorá iniciovala vylúčenie FIDESZ a vyjadreniami Webera sa snažila o maximálny nátlak a pokorenie FIDESZ -u.

Maďari sú nadšení a Weber si zrejme uvedomí, že sa bude musieť zariadiť inak nielen on, ale aj proimigračná lobby . Veľká časť Európskych strán vnímajúcich imigráciu ako reálny v Európe nezvládnutý problém čakala na vyjadrenie Orbána, nakoľko si uvedomili, že reálne on má skúsenosti a výsledky v prvej frontovej línii s fenoménom migrácia.

Včera Orbán zverejnil sedem bodov, na ktorých FIDESZ postavil svoj volebný program. Maďarským voličom sľubuje veľmi jednoznačný a neústupný postup pre zvládnutie imigračnej otázky, proti ktorému EĽS so svojimi liberálne - komunistickým poslancami sa nemôže postaviť chrbtom, lebo si tým kope vlastný hrob. V priebehu niekoľko hodín sa objavili nadšené hlasy nielen v Poľsku, Rakúsku, Taliansku, Grécku, ale aj v baštách, kde islam a sfanatizovaní imigranti začínajú stále intenzívnejšie ovplyvňovať verejný život, bezpečnosť a civilizačné hodnoty, ktoré stáročia budovali.

Program FIDESZ pre Európu:

1.Riešenie migrácie treba odobrať Bruselským byrokratom a vrátiť národným vládam!

2.Žiadna krajina nemôže byť zaviazaná proti svojej vôli na prijímanie migrantov!

3. Nech nikoho nepúšťajú do Európy bez platného dokladu a dokumentov!

4. Nech zrušia migračné bankové karty a migračné víza!

5. Nech Brusel neposkytuje ďalšie peniaze na organizácie Gyorga Sorosa podporujúce migráciu, miesto toho nech plní svoje povinnosti pri ochrane hraníc!

6. Nech v Európe nikoho nepostihne znevýhodnené zaobchádzanie za to, že sa priznáva ku kresťanstvu!

7. Na čele inštitúcii únie nech sú vedúci odporujúci migrácii!

Samozrejme každý bod programu okomentoval vo svojom polhodinovom prejave.

Podľa neho v Bruseli žije vo vlastnej bubline - úradnícka elita živená vlastnými predstavami, ktorá chráni vlastné hodnoty a nežije problémami, ktoré sú dennodenným životom členských krajín .

Citoval generála De Gaulla:

"Politika musí byť založená na realite a umením politiky je to, že ku ideálom sa dá dostať len vnímaním reality.“

Tým dal jasne najavo proti komu postavil svoj program, a v čom vidí najväčšiu prekážku zvládnutia migrácie. Nikto nepochyboval o tom že imigračná politika bude najdôležitejšou, najsilnejšou volebnou témou. A nielen volebnou, ale najmä existenčnou témou.

Navrhol vytvorenie zboru, v ktorom by mali byť výlučne ministri vnútra schengenského priestoru. V kabinete by mali byť prijaté odborné rozhodnutia odborníkmi a nie úradníkmi Európskeho parlamentu.

Citoval 53 - bodovú štúdiu právneho oddelenia Európskej komisie. V zmysle decembrového migračného paktu OSN, podľa ktorého svet potrebuje platné a rovnaké pravidlá všade. Pred imigrantmi nikde nie je možné zatvoriť hranice a všade musia dostať rovnaké zaobchádzanie ako domáce obyvateľstvo. Pokiaľ by sa pakt stal právoplatným, znamenalo by to, že národné vlády by stratili vplyv na riadenie migrácie a o všetkom by rozhodoval Brusel.

Priamo kritizoval Angelu Merkel za jej výrok o tom, že nie je možné, aby niektoré krajiny sa nezúčastnili na prerozdelení imigrantov.Aj keď hovorí o solidarite, tak myslí tým na povinné kóty. V prípade víťazstva proimigračných síl v májových voľbách by povinné rozdelenie kvót sa stalo okamžitou požiadavkou. Denne sú porušované hranice v štátoch, ktorých sa týka takzvaná Balkánska cesta. V roku 2018 bolo zistených 150 tisíc ilegálnych porušení hraníc. Podmienka vstupu s dokladmi a dokumentmi, by umožnila týchto ľudí vrátiť späť na hraniciach. Zvrat nastal iba v Taliansku kde Matteo Salvini ukončil imigračné taxíky.

Kritizoval preferovaný postup pre schválenie imigračných víz, ktorých otvoreným cieľom je, aby sa oveľa viac imigrantov a  rýchlejšie sa dostalo do Európy vybavením víz pred vstupom do Európy. Upozornil na skutočnosť, že poskytovanie anonymných bankových kariet, ktoré je dokonca motivačným prvkom pre zvýšenie migrácie je legitimizujúcim momentom pre ekonomických migrantov. Navyše je preukázané, že anonymná povaha tejto karty, hradenej z daní európskych poplatníkov napomáha praniu špinavých peňazí a podpore terorizmu.Poukázal na prípad teroristu zo Sýrie, zadržaného na letisku v Budapešti, ktorého nedokázali stotožniť, napriek tomu počas zadržania mal anonymnú kartu. Zdôraznil, že spoločným programom OSN a Bruselu je financovaný terorista.

Európska komisia chce vyplatiť 1,8 miliardy eur , na základe rozhodnutia PE zo dňa 17. januára na podporu politickým aktivistom podporujúcim migráciu. Je známe, že už v roku 2016 navrhla Sorosom založená aktivistická skupina Liberties založenie unijného fondu na podporu týchto skupín.

To v skutočnosti znamená, že Brusel by nielenže neobmedzil migráciu, ale dokonca by finančne podporil organizácie , ktoré  migrácii napomáhajú.

Posledné škandály v Británii upozornili na to, že na úkor prenasledovaných kresťanských utečencov boli zvýhodnené moslimské rodiny, pretože prijatím kresťanskej ženy by údajne narušili islamskú komunitu. Súbežne s tým povolili vstup pakistanského hlásateľa, ktorý verejne oznamoval, že politici, ktorí sa postavili na stranu tejto kresťanky si zasluhujú smrť. Bruselneinicioval žiadne vyšetrovanie k tomu, že vo Francúzsku za posledné tri roky sa kresťanské kostoly stali terčom vandalských útokov a od roku 2016 registrujú na tieto kostoly v priemere tri útoky denne. Strana Emanuela Macrona je impotentná pri ochrane kresťanských hodnôt a vo Francúzsku sa v súčasnosti buduje najväčšia Mešita. Podobne za nevyšetrených okolnosti bol zlikvidovaný kríž na ostrove Lesbos, pri ktorého znovu postavení bolo zadržaných a vyšetrovaných 36 osôb . Oficiálnym dôvodom bolo to, že kríž bol postavený na historickom území.

Počas úradovania Junckera sa dostalo do Európy niekoľko miliónov imigrantov, na čom má svoj podiel aj Timmermans, prvý podpredseda EK, ktorého so Sorosom spája viac než dvadsať ročné priateľstvo.Extrémne liberálny návrh  Guy Verhofstadta o tom, že v Maďarsku treba demontovať ochrannú hranicu je výsledkom neúspechovpolitikov, ktorí politicky prepadli na domácej pôde.

Maďarská opozícia sa zmohla na kritiku len v tom, že na volebných materiáloch strany FIDESZ do európskeho parlamentu je logo EĽS, v ktorej FIDESZ má podmienečne pozastavené členstvo. Posiela to však signál o tom, že Orbán mieni zreformovať túto frakciu a vie ako na to. Orbán nielenže sa chce výraznejšie presadiť v EP, ale chce mať absolútne jasný mandát pre svoje politické ciele aj v Maďarsku. Tieto ciele a úspech nikto v EP neprelomí.

Zrejme jeho program nájde širšiu podporu a miesto aj v programoch iných Európskych strán, či už sa k nemu prihlásia priamo alebo si osvoja myšlienky programu v nejakej inej forme. Orbán oslovuje racionálne uvažujúcich voličov, ktorí majú konzervatívne hodnoty v chápaní rodiny, civilizácie, cieľov spoločnosti a ochrany týchto hodnôt v Európe a súčasne chcú vyčleniť pomoc skutočne odkázaným utečencov, ktorí utekajú pred prenasledovaním, pred terorom, pred snahou ich fyzickej likvidácie. Chce stopnúť finančne sa priživujúce organizácie, s nimi spojenú bruselskú úradnícku elitu a tunelovanie hodnotového systému Európskej únie.