Dohoda na sudcoch nevyšla preto, lebo sa poslanci pomýlili, povedal Fico
04 | 04 | 2019 I redakcia

Poslanci v stredu zvolili šiestich kandidátov na Ústavný súd. Dohoda v koalícii bola na ôsmich menách, dvaja kandidáti neprešli a štyria prešli vďaka hlasom opozície. Predseda strany Most-Híd Béla Bugár  následne naznačoval, že niekto nechcel dodržať dohodu na zvolení kandidátov. Informácie priniesol Denník N.


Koaličné dohody o kandidátoch na sudcov Ústavného súdu nefungovali. Nie len Bugár, ale aj predseda SNS Andrej Danko sa vyjadril, že by mali voliť radšej verejne.

Robert Fico sa dnes na tlačovej konferencii vyjadril aj k nezvoleniu dvoch kandidátov, na ktorých bola dohoda. Podľa predsedu najsilnejšej koaličnej strany si veľa poslancov vyznačilo len tých kandidátov, za ktorých hlasovali. Poslanci však musia vyznačiť aj to, proti komu hlasujú, či sa prípadne zdržiavajú. "Na klube si preto dnes opäť prejdeme procedúru hlasovania," povedal Fico.

Fico sa "nestará do súkromia Troškovej"
Expremiér a šéf koaličnej strany Smer-SD Robert Fico neodpovedal na otázku, či mal vedomosť o telefonátoch medzi Vadalom a Máriou Troškovou, ktorá bola jeho asistentkou. Informáciu priniesol denník SME. Čítať ďalej
04 | 04 | 2019 | Aneta Leitmanová


„Viete, koľkokrát sa poslanci pomýlia, aj v medzinárodných hlasovaniach? Ten lístok je veľmi neprehľadný," povedal expremiér na tlačovej konferencii. „Volíme tajne a ideme dokončiť dohodu, ktorú sme uzatvorili včera,“  dodal. Fico tiež povedal, že nebude kandidovať v novej voľbe ústavných sudcov, ktorá bude zrejme na ďalšej schôdzi parlamentu, teda v máji.

Podľa Bugára niekto nechcel, aby boli dohodnutí kandidáti zvolení, povedal ešte pred tlačovkou Roberta Fica pre médiá. Ak sa to potvrdí, tak podľa neho ide o nedôveru v koalícii.