Kanadská obchodná komora útočí na Haščákovu Privatbanku. Dôvodom je Kočner
03 | 04 | 2019 I Roman Suchý

Kanadská obchodná komora zaútočila na Privatbanku, ktorá patrí finančnej skupine Penta. Tej šéfuje známy podnikateľ Jaroslav Haščák. Informáciu priniesol TREND.sk.


Joseph Burza, ktorý je prezidentom Kanadskej komory, uviedol pre TREND, že z ich pohľadu je situácia okolo Penty, Privatbanky a Mariána Kočnera jasná: Privatbanka, ktorá je spojená s Pentou, napomáhala nelegálnym obchodom Mariána Kočnera. Myslíme si, že táto banka je namočená vo viacerých veciach okrem iného aj súvisiacich s Gorilou."


Slovenský rozpočet padá medziročne do hlbokého mínusu - môžu za to stíhačky
Schodok štátneho rozpočtu medziročne vzrástol o viac ako 2,5-násobok. Ku koncu tretieho mesiaca totiž dosiahol 1,166 mld. eur, kým v rovnakom období pred rokom predstavoval 454,9 mil. eur. Ide o obdobie marec 2018 a marec 2019. Informuje o tom... Čítať ďalej
03 | 04 | 2019 | redakcia


Cieľom Kanadskej obchodnej komory je vyvinúť čo najväčšie úsilie v izolácii Privatbanky. Práve preto vyzvala Národnú banku Slovenska, aby banke pozastavila bankovú licenciu do vyšetrenia všetkých podozrení.

TREND preto skontaktoval NBS aby zistil stav veci.NBS zatiaľ takýto podnet neprijala. Zákon však nepozná žiadnu možnosť pozastavenia bankovej licencie,“ uvádza pre TREND hovorkyňa NBS Martina Vráblik Solčányiová.