Danko vyhodil Poliačika z rokovacej sály, ten ho nazval chrapúňom
03 | 04 | 2019 I redakcia

Predseda Národnej Rady Andrej Danko dal dnes vykázať z rokovania parlamentu poslanca Martina Poliačika. Dôvodom bolo rozhorčenie nezávislého poslanca nad tým, že Danko nechal presunúť jeho bod o zrušení špeciálneho odvodu pre obchodné reťazce až na úplný koniec schôdze.


To sa podľa Poliačika nikdy predtým nestalo, aby sa bod schôdze presunul bez súhlasu predkladateľov zákona. Dôvod preloženia bol ten, že Danko zrejme nechcel zahlasovať za zákon z opozície a ako včera avizoval, dnes si na vláde dal odsúhlasiť jeho vlastný návrh zákona v zrýchlenom legislatívnom konaní a následne ho zaradil do programu schôdze.

VIDEO: Kiska je jeden z najlenivejších politikov, akých za 25 rokov politickej kariéry videl, tvrdí Fico
03 | 04 | 2019 | Roman Suchý


„Ak si chcete priznať chybu, zahlasujte za náš zákon. Priznajte si, že ste urobili blbosť a zdvihli ceny potravín," povedal na adresu predsedu národnej rady Martin Poliačik. Poslednou kvapkou pre Danka bola zrejme urážka jeho ega."Takto sa správa len obyčajný chrapúň," dodal.

Danko potom chcel od Poliačika ospravedlnenie, ktorého sa ale nedočkal. Následne na rýchlo zvolanom brífingu pre médiá vyhlásil, že nemal inú možnosť, než Poliačika vykázať z rokovacej sály.

„Podám na neho disciplinárne konanie kvôli týmto slovám a emóciám, ktoré nezvládal. Nie som zástanca takýchto nástrojov, radšej si to s ľuďmi vysvetlím. Ale za týmto úkonom si stojím," zopakoval predseda Národnej rady.