Bývalý šéf SIS Ján Valko odmieta, že Vadalovi posúval informácie
31 | 03 | 2019 I Roman Suchý, tasr
Bývalý šéf Slovenskej informačnej služby (SIS) Ján Valko odmieta, že bol v kontakte s talianskym podnikateľom Antoniom Vadalom. To, že mu mal posúvať informácie, považuje za absurdné. Avizoval, že podá podnet súčasnému vedeniu SIS na prešetrenie informácií.

"Striktne vylučujem akýkoľvek pracovný či súkromný kontakt s osobou Antonio Vadala," uviedol Valko. Svoje tvrdenie vie podľa svojich slov aj dokázať.

Valko podáva podnet súčasnému vedeniu tajnej služby na prešetrenia informácií Vnútornou inšpekciou SIS a nevylúčil ďalšie právne kroky. Požiadať chce aj o to, aby boli o výsledkoch zistení inšpekcie informované príslušné orgány a parlamentný výbor na kontrolu činnosti SIS.

Keď si Vadalovci kúpili šéfa našej tajnej služby a ten o nich topil všetky informácie, tvrdí talianska televízia
31 | 03 | 2019 | Aneta Leitmanová


Deklaroval, že počas svojho pôsobenia v tajnej službe nebola z talianskej strany poskytnutá žiadna informácia o Vadalovi. Tvrdí však, že na základe iniciatívy SIS nielen za jeho pôsobenia, sa podozrivými aktivitami Vadalu v súlade so zákonom tajná služba zaoberala a odstupovala informácie príslušným orgánom. O obsahu informácií podľa jeho slov nemôže informovať, pretože ho viaže mlčanlivosť.

Z Vadalovej komunikácie s policajtom v utajení podľa denníka SME vyplýva, že mal kontakty so slovenskými politickými predstaviteľmi. Mal mu tiež povedať, že do kúpy miest v slovenskej štátnej správe na polícii, colnici a v SIS investoval milión eur. Agentovi v utajení mal tiež povedať, že si kúpil vtedajšieho šéfa SIS.