NA PULZE DŇA: Haščák vysvetľuje na videu vulgárnu správu od Kočnera
25 | 03 | 2019 I redakčný výber

AKTUALITY zverejnili video prvej časti rozhovoru s Jaroslavom Haščákom, prevzali sme od  nich sekvencie a minutáž.


00:00 - 03:17: Jaroslav Haščák: Poznal prácu Jána Kuciaka a vadilo mu, že písal aj o Pente?

03:18 - 5:33: Šéf Penty sa stretával aj s Marianom Kočnerom. Ako často sa stretávali a prečo všetko sa mu Kočner sťažoval na médiá?

5:34 - 08:03: Ako Kočner komunikoval s novinármi a médiami? „Nazval by som ho psom, ktorý šteká, ale nehryzie,“ hovorí Haščák.

08:06 - 13:53: Prečo od Mariana Kočnera nečakal, že by dal niekoho naozaj zavraždiť, aj keď sám tvrdí, že bol často vulgárny a vedel sa vyhrážať?

13:54 - 20:34: Jaroslav Haščák vysvetľuje vulgárnu správu medzi ním a Marianom Kočnerom. Mesiac pred vraždou Jána Kuciaka mu Kočner napísal - „Pracujem na od…aní č.ráka.“ Písali si o zavraždenom novinárovi?

20:35 - 24:46: Haščák sa s Kočnerom stretol aj po vražde Jána Kuciaka. Hovorili aj o spomínanej sms? Prečo mu veril aj po tom, čo mal Kočner styky s mafiou a podozrievali ho z daňových podvodov?

Video si môžete pozrieť tu 

Jaroslav Haščák, šéf finančnej skupiny Penta potrvdil, že s Marianom Kočnerom sa stretol koncom januára 2018, tesne pred vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Kočner sa v minulosti vyhrážal advokátovi Romanovi Kvasnicovi, že mu nechá prejsť guľku hlavou. Poslanec Jozef Rajtár mal dokonca kvôli nemu ochranku, pretože Kočner sa mal vyjadriť, že ho nechá zraziť autom.

„To bol presne štýl komunikácie, ktorý používal Marian Kočner: expresívne výrazy a silácke reči. Vo vzťahu k novinárom som ho však nepočul sa takto vyjadriť,“ hovorí Haščák.

Podľa jeho slov sa s Kočnerom prvýkrát stretli niekedy v roku 1998 alebo 1999.

„Dostal som totiž informáciu, že Kočner vlastní Markízu a chce ju predať. Stretli sme sa, lebo sme ju vtedy chceli po prvý raz kúpiť,“ tvrdí Haščák.

Mesiac pred vraždou Jána Kuciaka Kočner poslal Haščákovi esemesku o tom, že sa chystá „od..bať čuráka“.