Martvoň sa vracia do politiky, s Harabinom mieria do Európskeho parlamentu
22 | 03 | 2019 I Tomáš Szmrecsányi
Exposlanec Národnej rady SR za Smer-SD Anton Martvoň sa vracia do politiky ako nový podpredseda Národnej koalície. Snem strany ho zvolil na marcovom nitrianskom zasadnutí jednohlasne. „Viaceré moje zákony prijaté parlamentom, napríklad proti úžerníkom, šmejdom, nebankovkám, pretáčaniu kilometrov na autách, ako aj na ochranu spotrebiteľov či matiek, aby dostávali úroky z omeškaného výživného, pomáhajú dodnes.

Aj preto chcem s Národnou koalíciu poskytnúť dôstojnú odbornú, ľudskú, sociálnu a národnú alternatívu voči Smer-SD, SNS, Sme rodina či Ľudová strana Naše Slovensko, ktoré sklamali svojich voličov. Slovensko bude vždy na prvom mieste! Verím, že v parlamentných voľbách uspejeme a budeme súčasťou budúcej vlády.

Sociálne reformy pre ľudí však nebudeme robiť len z času na čas iba vo forme sociálnych balíčkov, ale naopak, budú systémové a presadzované počas celého obdobia vládnutia tak, ako sa na sociálnu vládu patrí,“ zdôrazňuje Anton Martvoň. Ako uviedla predsedníčka Národnej koalície Slavěna Vorobelová, exposlanec je aj jedným z hlavných lídrov strany pre voľby do Európskeho parlamentu. O hlasy voličov sa pobije spolu bývalým trnavským županom a podpredsedom Národnej koalície Petrom Tomečkom, ako aj so Slavomírom Harabinom, synovcom sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina.

Trojica politikov je presvedčená, že práve Národná koalícia je stranou, ktorá v spolupráci s európskymi spojencami dokáže presadiť reformu Európskej únie. Cieľom podľa slov Vorobelovej je zachrániť národné štáty, ochrániť európske hodnoty stojace na kresťanstve a zabrániť bruselským byrokratom umožniť príchod miliónov migrantov. „Chcem, aby Slováci boli v EÚ partnermi a nie sluhami za výrobnými linkami. Odmietam, aby Slovensko bolo krajinou, kde budú voziť druhotriedne potraviny a elektrospotrebiče,“ upozorňuje Anton Martvoň.

Národná koalícia je jednoznačne proti tomu, aby sa EÚ stala superštátom pod taktovkou nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, kde kresťanstvo a tradičná rodina sa stanú iba okrajovými hodnotami.

„Zároveň som veľkým zástancom slobody slova a slobody sťahovania, či bezplatného zdieľania digitálneho obsahu na internete, pričom budem proti smernici EÚ, ktorá najnovšie mieni túto slobodu výrazne obmedziť. V EP budem tvrdo bojovať, aby hlasy a názory všetkých Slovákov bolo v celej EÚ počuť aspoň tak, ako je dnes počuť talianskeho vicepremiéra, šéfa Ligy a hlasného kritika bruselských pomerov Mattea Salviniho,“dodáva Anton Martvoň.