ALIANCIA ZA RODINU: Čaputová dostala tri ponuky, aby odpovedala na naše otázky. Na žiadnu nereagovala
19 | 03 | 2019 I Aneta Leitmanová

Bola pozvaná do diskusie na témy rodiny, manželstva a života, ktorú organizovala Aliancia za rodinu. Bola jej ponúknutá možnosť videorozhovoru. Aliancia jej zaslala otázky s prosbou o odpovede. Na žiadnu nereagovala, tvrdí Aliancia za rodinu na svojom portáli hlaszarodinu.sk.


Aliancia za rodinu musela hľadať jej odpovede z verejných zdrojov, uvádza sa na portáli Chromíkovcov.

Podľa nich "Zuzana Čaputová začala s kresťanstvom, avšak následne v 16, 17 rokoch ju oslovil zen budhizmus. V roku 2017 uviedla, že zenové meditácie vykonáva viac ako 10 rokov."

Kiska vo svojej strane so Spolu a Progresívcami nepočíta, za to sa hovorí o Šeligovi a človeku z Globsecu
Včera sme priniesli informácie o Ivete Radičovej v súvislosti s politickou budúcnosťou prezidenta Andreja Kisku. Už sa nehovorí len o bývalej premiérke ale aj ďalších ľuďoch. Zaujímavosťou je, že Kiskova možná strana bude mať veľmi blízko ku... Čítať ďalej
20 | 03 | 2019 | Roman Suchý


 
Celý súhrn charakteristík Zuzany Čaputovej podľa Aliancie za rodinu:


  • Po rozvode v septembri 2018 má nového partnera avšak nemyslí si, že jej prezidentská úloha vyžaduje uzatvorenie manželstva.

  • Je za registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia a tiež za adopcie detí pármi rovnakého pohlavia. Povolenie adopcií odôvodňuje tým, že deťom je lepšie u dvoch osôb rovnakého pohlavia ako v ústavnej starostlivosti.

  •  Podporuje Istanbulský dohovor, považuje ho za symbol toho, ako sa dá téma zneužiť.  Podpísala stanovisko proti kresťanským cirkvám, ktoré žiadali, aby Slovensko Istanbulský dohovor odmietlo. Na ťahu nie je podľa nej prezident, ale parlament.

  • Pri potratoch je za zachovanie status quo, lebo žena má právo rozhodnúť.

  • Nechce zrušiť bezdôvodne potraty. Proti návrhu zákona, ktorý zlepšoval potratový zákon, tým že obmedzoval bezdôvodné potraty natočila video.

  • Pochodu za život sa nezúčastnila a nezúčastní.


Milan Krajniak: Nedajme sa oklamať, 30. marca chytím za plentou pero a preškrtnem oboch kandidátov
Hlavne sa nedajme oklamať. Vážim si každého z Vás ako slobodného a dospelého človeka, ktorému dal Pán Boh rozum na zváženie svojich rozhodnutí, a preto Vás nebudem k ničomu vyzývať. Rád Vám však poviem, ako budem hlasovať ja... Čítať ďalej
19 | 03 | 2019 | Milan Krajniak


 
Postoj Aliancie za rodinu: 










  • Fakt: Dnes všetky deti do sedem rokov (okrem detí, ktoré potrebujú špeciálnu zdravotnú starostlivosť) sú u profesionálnych rodičov, už nemáme staré komunistické domovy s množstvom detí. Na adopciu dieťaťa sú poradovníky a manželské páry s otcom a mamou čakajú aj niekoľko rokov.

  • Právo: Ak sa zavedú adopcie detí párom rovnakého pohlavia, tak kvôli rozhodnutiam európskych súdov (X. proti Rakúsku) už nebude môcť byť uprednostňovaný pre dieťa domov s otcom a mamou, ale dieťa bude dané tomu, kto príde na rad vrátane homosexuálneho páru, inak by to bola diskriminácia.









 

Blaha: Čaputová je fejk, neuveríte kto ju ešte financuje! Pozrite si video
19 | 03 | 2019 | Aneta Leitmanová


 





















Viera







„ZUZANA ČAPUTOVÁ. Zenovej meditácii sa venuje už viac ako desať rokov a hovorí, že vďaka nej ustála aj kauzu pezinskej skládky.

„Ako sa dostane úspešná právnička k zen budhizmu?

K zenu som sa dostala ešte predtým, ako som sa stala právničkou. Keď som mala 16 – 17 rokov, rozhliadala som sa po tomto svete a hľadala som nejaké prirodzené ukotvenie. Preto som sa snažila zorientovať v tom, čo rôzne duchovné smery popisujú. Samozrejme, že som začala kresťanstvom, keďže je to prirodzené v priestore, kde som sa narodila. Ale z toho spektra rôznych izmov, ktoré pretrvali tisícročia ma veľmi oslovil zen budhizmus, a to najmä technikami s ním spojenými, ale aj slobodou a k tomu primeranou zodpovednosťou, ktorú kladie na každého z nás. Teda, že tam nejde o autority a dogmy, ale o autenticitu, hľadanie vlastnej cesty a zodpovednosti voči sebe a všetkým ostatným.“…

„Keď sme sa dnes stretli, tak si hovorila, že si si nestihla sadnúť. Čo to znamená?

Áno, nestihla som, lebo som musela skoro ráno odísť a doma bolo rušno. Zenová praktika je v podstate veľmi jednoduchá. Je na to potrebný tichý priestor, kde si sadneme do lotosového sedu, čo je poloha tela, ktorá mu neubližuje a nie je bolestivá, dýchame pokojne do brucha, oči máme otvorené a koncentrujeme sa na jeden bod – napríklad na náš dych. Bolo mi na tom blízke, že na rozdiel od iných meditačných praktík, pri zazene nie je potrebné myslieť na niečo konkrétne, napríklad nejaké farebné dymy či svetlá a pod.“ …

„Budha má jednu zo štyroch základných právd, že všetok život je utrpenie. Súhlasíš s ním?

Treba ju interpretovať  v kontexte doby a v kontexte ďalších Budhových téz. Ak sme pripútaní a závislí, tak život utrpením je. Ak sa človek nevydá na cestu poznania a je zapletený v sieti závislostí, tak trpí. Aj na to poukazuje Budha v tých ďalších pravdách.

Zdroj: Ciernalabut.sk


















 

Čakali ste to? Radičová hovorí o návrate do politiky s Kiskom. Ten zas uvažuje o strane s Druckerom
Bývalá premiérka Iveta Radičová dostáva od novinárov pravidelne otázku, či sa vráti do politiky, z ktorej odišla po hlasovaní o eurovale. Po prvý raz naznačila, že nad tým seriózne uvažuje. Informuje portál Trendu. „Vy sa už do politiky... Čítať ďalej
19 | 03 | 2019 | Aneta Leitmanová


 
















Registrované partnerstvá a adopcie







Určite som za to aby páry rovnakého pohlavia mali upravený rozsah práv, väčšiu právnu istotu. Už tu odzneli niektoré tie aspekty a môže sa to nazývať aj registrovaným partnerstvo. Takže áno, adopcie deti. Preferujem to aby dieťa malo biologickú matku biologického otca v prípade by malo vyrastať v ústavnej starostlivosti, myslím si že by mu bolo s dvoma milujúcimi bytosťami hoci aj rovnakého pohlavia.“







Potraty







Samozrejme dostávame tuto otázku veľmi často asi až pravidelne a súhlasím s tým že to je téma vážna je to téma veľmi téma veľmi komplexná. Môj osobný postoj je a to je veľmi dôležité povedať lebo to by asi veľmi determinovalo moje akékoľvek rozhodovanie je taký že som matka dvoch deti, nikdy som takémuto rozhodnutiu nemusela chválabohu čeliť a keď som si ho niekedy predstavila bola som presvedčená že by som sa rozhodla pre život svojho dieťaťa. To je moje osobne rozhodnutie. Paradoxne možno k tomuto k tejto téze pridám že pokiaľ ide o právnu úpravu som za zachovanie status quo lebo si myslím že ma byt to rozhodnutie ma byt zodpovednosťou ženy. Ja si myslím že mame ženám dôverovať, mame im pomáhať v preventívnej rovine v tej ťažkej situácii v ktorej sa majú rozhodovať. Toto je pre mňa kľúčová vec. Preto je pre mňa v otázke hypotetickej, musela by som zákon vidieť.

 






Istanbulský dohovor







Ja si myslím že Istanbulský dohovor je jedným zo symbolov toho ako sa dá téma zneužiť. Ja ten dohovor považujem za dohovor o práve žien pred ochranou pred násilím. A je to záujem viacerých krajín aby sa harmonizovala právna úprava na ochranu žien. Faktom je že sa tam používajú pojmy avšak tie pojmy ktoré sú tak citlivé my už mame zavedene v právnom poriadku. Na ťahu je parlament  nie prezident. Toto je potrebne povedať. To čo by sa ak by to na v rebríčku dôležitosti spoločenských tém náhodou stúplo súhlasím s tým že to nie je priorita to čo by možno prezident mohol zo svojej pozície autority verejnej robiť je premostiť to nedorozumenie ktoré možno viac o pojmoch a umelo budovanom strachu než o texte toho dohovoru, ktorý som čítala.

Podpísala Stanovisko k Vyhláseniu predstaviteľov cirkví k tzv. Istanbulskému dohovoru, v torom odmietla Stanovisko cirkví k Istanbulskému dohovoru a žiadala odstránenie prekážok k jeho ratifikácii.






Pochod za život







Nechodím na a ani v minulosti som nebola ani na jednom type, ani na druhom type pochodov.