Prievidza: Viaceré cesty majú byť bezpečnejšie, polícia tam bude merať rýchlosť
17 | 03 | 2019 I tasr

Viaceré cesty v Prievidzi by mali byť bezpečnejšie. Miestna samospráva reagovala na požiadavky obyvateľov a poprosila Okresný dopravný inšpektorát v Prievidzi o častejšie meranie rýchlosti na vybraných úsekoch. Prvé výsledky mohli obyvatelia už pozorovať priamo v teréne, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.


"Na viacerých stretnutiach s obyvateľmi sa na nás Prievidžania obracali s požiadavkou častejšieho merania a kontroly dodržiavania povolenej rýchlosti v rôznych lokalitách nášho mesta. Obrátili sme sa preto na Okresný dopravný inšpektorát v Prievidzi s cieľom zlepšenia bezpečnosti chodcov a pomoci riešenia požiadaviek našich obyvateľov," vysvetlil zástupca primátorky Ľuboš Jelačič.

Na základe vytypovaných kritických úsekov a požiadaviek obyvateľov sa vybralo viacero lokalít, kde budú policajné hliadky preventívne kontrolovať dodržiavanie rýchlosti vozidiel, ale aj dodržiavanie pravidiel cestnej premávky ostatnými účastníkmi, predovšetkým chodcov. "Ide o ulice Ľ. Ondrejova, Snežienková, Sklenárska, S. Chalupku, Ulica B. Björnsona, M. R. Štefánika a Malonecpalská," vymenoval Ďureje.

Zároveň samospráva v spolupráci s okresným dopravným inšpektorátom z pohľadu bezpečnosti označila ako problémovú aj križovatku ulíc M. R. Štefánika a B. Björnsona. Z toho dôvodu sa samospráva v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza rozhodla v jarných mesiacoch zvýšiť bezpečnosť chodcov pomocou optického zvýraznenia priechodov pre chodcov technológiou dvojfarebného studeného plastu. Obdobne tak vlani zabezpečili i priechod pre chodcov na Nábrežnej ulici medzi objektmi obchodných domov. "Pevne veríme, že už táto prvotná zmena zvýši bezpečnosť riešenej križovatky, a to predovšetkým z pohľadu najzraniteľnejších účastníkov dopravy," uzavrel Jelačič.