Komentár Petra Sokola: Vďaka pán Kotleba, váš egoizmus posunul Šefčoviča do druhého kola
17 | 03 | 2019 I Peter Sokol
Ná úvod chcem poďakovať všetkým voličom, ktorí prišli v prvom kole prezidentských volieb voliť. NÁRODNÁ KOALÍCIA od začiatku podporovala sudcu Najvyššieho súdu Štefana Harabina. Svoje rozhodnutie neľutujeme a výsledky v prvom kole prezidentských volieb rešpektujeme.

V tejto súvislosti je však dôležité povedať aj jednu podstatnú vec. To, že dnes národné a kresťansko-sociálne sily na Slovensku nemajú v druhom kole svojho kandidáta je výsledkom úzkoprsej a výhradne straníckej politiky ĽSNS a jej predsedu Mariána Kotlebu.

Jeho neochota podporiť národného kandidáta s vyššími šancami na druhé kolo nakoniec posunula do druhého kola bývalého komunistu a nedávno sebaobjaveného kresťana Maroša Šefčoviča.

Marián Kotleba môže túto noc oslavovať svojich niečo cez 10%, bude to však oslava slepého a hluchého.

Národný tábor mal potenciál na 24%. Tam, kde extrémistickí liberáli urobili správny a nevyhnutný krok a vzdali sa jeden pre druhého, tam Marián Kotleba zlyhal. Vďaka nemu si bude Slovensko vyberať medzi ružovým a bledoružovým kandidátom.

Chcem sa poďakovať Štefanovi Harabinovi, že bojoval do poslednej chvíle. Politický kapitál jeho vyše 14% voličov národných a kresťansko-sociálnych síl by do budúcna nemal zaniknúť.

NÁRODNÁ KOALÍCIA, ktorej som prvým podpredsedom na integrácii týchto hlasov bude usilovne pracovať.

Vďaka pán Kotleba, váš egoizmus posunul socialistu a eurobyrokrata Šefčoviča do druhého kola.