POČASIE: Na severe Slovenska sa môže vyskytnúť silný vietor
09 | 03 | 2019 I TASR

Na severe Slovenska sa môže v sobotu vyskytnúť silný vietor. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý vydal výstrahu pre viaceré okresy.


Meteorológovia upozorňujú na vietor na horách. Vo viacerých okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja, ako aj v okrese Poprad môže v polohách nad pásmom lesa sila vetra miestami v nárazoch dosiahnuť 110 až 135 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," uvádza SHMÚ. Vydal preto výstrahu 1. stupňa s platnosťou od 12.00 h do nedele 03.00 h.

Tajani: Termín brexitu sa môže odložiť len o niekoľko týždňov
Británia môže svoj plánovaný odchod z Európskej únie odložiť len o niekoľko týždňov a iba v tom prípade, ak uvedie konkrétny dôvod. Uviedol to Predseda Európskeho parlamentu Antonio Tajani v rozhovore pre sobotné vydania periodík nemeckej mediálnej... Čítať ďalej
09 | 03 | 2019 | TASR


V nižších polohách okresov Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad môže podľa meteorológov vietor v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 80 kilometrov za hodinu. Pre uvedené okresy platí výstraha 1. stupňa s platnosťou od 11.00 do 18.00 h.