Izraelské lietadlá útočili na ciele Hamasu v pásme Gazy
09 | 03 | 2019 I TASR

Izraelské vzdušné sily podnikli v piatok neskoro večer v pásme Gazy viacero útokov na vojenské zariadenia a pozície militantného palestínskeho hnutia Hamas. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.


Izraelské obranné sily (IDF) na Twitteri oznámili, že jej lietadlá "zasiahli v Gaze niekoľko podzemných štruktúr Hamasu".

Lietadlá podnikli štyri útoky na vojenské ciele okolo polnoci miestneho času a na severe pásma Gazy zasiahli zariadenie patriace námorným silám Hamasu, uviedla rozhlasová stanica al-Quds sídliaca v Gaze. Stanica dodala, že nálety toto zariadenie vážne poškodili, obete ani zranenia však nehlásili.

V piatok hovorca izraelskej armády uviedol, že z tejto pobrežnej enklávy bola smerom na juh Izraela odpálená podomácky vyrobená raketa. K zraneniam ani materiálnym škodám na území židovského štátu podľa neho nedošlo, keďže raketa dopadla na prázdne pole.

"Tisíce izraelských rodín reagovali na zvuk sirén varujúcich pred raketovou paľbou z pásma Gazy a bežali do úkrytov," tvítovali IDF.

V približne rovnakom čase ministerstvo zdravotníctva v Gaze informovalo, že počas ozbrojených zrážok medzi palestínskymi výtržníkmi a izraelskými vojakmi v pohraničnej oblasti prišiel o život 23-ročný muž a ďalších vyše 40 Palestínčanov utrpelo zranenia.

Ďalšia streľba v Prahe - Na ulici strieľal po hádke so ženou opitý muž
K reštaurácii na Rostovskej ulici v pražských Vršoviciach prišiel v piatok večer na skútri opitý muž. Na ulici sa pohádal so ženou a po hádke opakovane vystrelil z brokovnice. Informoval o tom v sobotu webový server Týdeník Policie, ktorého správu... Čítať ďalej
09 | 03 | 2019 | TASR


Pásmo Gazy je od roku 2007, keď sa v ňom ujalo vlády hnutie Hamas, pod prísnou blokádou Egypta a Izraela. Blokáda komplikuje najmä humanitárnu situáciu v oblasti. Izrael považuje Hamas za teroristickú skupinu.