Komentár Jany Teleki: Európska komisia dlhodobo plánuje obídenie azylového procesu
04 | 03 | 2019 I Jana Teleki
Koniec zákopovej mediálnej vojny

Blížia sa voľby do Európskeho parlamentu a  súmrak ľudových strán v Európskom parlamente je zdá sa v svojom poslednom štádiu. Tomu zodpovedá aj reakcia samotného Junckera, ktorý žiada vylúčenie Fideszu z prostredia ľudových strán a taktiež skoordinovaná snaha Beneluxovských ľavicovo-liberálnych strán na elimináciu Fideszom a Orbánom prezentovanom bloku proti migračných koalícii, ktoré nechcú žiadne zásahy do národnostných a štátnych suverenít zo strany Bruselu a ich úradníkov.

Aj vy máte právo vedieť, čo chystá Brusel

Veľké pobúrenie vyvolali vládou zaplatené plagáty v Maďarsku, kde Soros a Juncker sú doslova demaskovaní pre rozhodovanie maďarského väčšinového voliča, ktorý je ale už tak, či tak rozhodnutý. Pod Sorosovou a Junckerovou fotkou je veľavravný odkaz : „Aj vy máte právo vedieť čo chystá Brusel“ . Prelepovanie a poškodzovanie bilboardov má presne opačný efekt ako očakávali tí, ktorí sa na prelepovaní podieľali. Vylúčili sa zo spolupráce a pomohli v rozhodovaní doteraz nerozhodnutých voličov - na jednu aj na druhú stranu. Vláda na to reaguje stroho. Objednali sme si kampaň do 15.marca a je povinnosťou realizátora bilboardy udržiavať.



Sedem bodov, ktoré definujú Migračnú politiku Európskeho parlamentu

Vláda Fideszu vynaložila veľké mediálne úsilie na to, aby zverejnila a skomentovala sedem bodov, ktoré Brusel napriek mediálnemu spochybňovaniu skutočne pripravuje:

Migračné kvóty

Povinné migračné kvóty z roku 2015 nie sú zrušené, pokuty za nesolidárnosť sú v rovine až 100 tisíc € na jedného migranta a podľa decembrových vyjadrení sa majú migranti pomerne rozdeľovať.

Zásah do suverenity ochrany hraníc

Brusel berie kompetencie členského štátu na ochranu svojich vonkajších hraníc a posilňuje právomoci a nasadenie FRONTEX -u na úkor zoslabenia právomoci štátu na suverénnu ochranu svojej hranice. V tej súvislosti poukazuje na Junckerove vyjadrenie ešte z roku 2016, podľa ktorého hranice sú najhorším vynálezom politiky a Sorosove vyhlásenie, že: V našom pláne sú národné hranice prekážkou, cieľom je ochrana migrantov .“

Migračné víza

Napriek tomu, že Európska komisia dlhodobo plánuje obídenie azylového procesu, podľa ktorého by migranti už na zahraničných zastúpeniach mohli požiadať o vstupové víza do Európy, popiera plánovanie migračných víz. Parlamentný výbor Európskeho parlamentu pre ľudské práva (LIBE) už 10.októbra 2018 inicioval vznik humanitárnych víz. Napriek opakovanému zamietnutiu návrhu, na dotaz Maďarskej vlády, vo svojom stanovisku zo 19. februára Európska komisia oznámila, že neexistuje žiadny plán na humanitárne víza, následne priznala bežiaci návrhový proces a ako aj to, že 11.decembra 2018 v Európskom parlamente odhlasovali migračné víza.

Viac peňazí migrantom

Podľa rozhodnutia komisie z 18.januára 2019 na podporu politických aktivistov by malo byť vyčlenených 1.8 miliárd Eur. Sorosom podporovaná skupina Liberties už v roku 2016 podal návrh na vytvorenie finančnej platformy na podporu týchto organizácii. Tieto prostriedky nie sú určené pre priamu podporu migrantov, ale na podporu aktivistov.

Komentár Jany TELEKI: Orbán chce budovať silný národný štát, kde rodina bude na prvom mieste
Hodnotiaci prejav premiéra Orbána je každoročne očakávaný s veľkým napätím. Tento rok to bolo zvlášť dramatické kvôli spojeniu širokej socialisticko-pravicovo-nacionalisticko-radikálnej opozície do jednej fronty proti vláde Viktora Orbána. Opozícia... Čítať ďalej
13 | 02 | 2019 | Jana TELEKI


Anonymné bankové karty pre migrantov

V poslednom stanovisku Európska komisia priznala existenciu a priame financovanie týchto bankových kariet. Podľa tvrdenia Európskej komisie to nie sú anonymné karty, pretože obsahujú poradové číslo. Anonymizovanie kariet je pritom v priamom rozpore so zásadami prania špinavých peňazí. Týmto princípom bolo vydaných 64 tisíc kariet, ktoré sú migrantmi využívané priamo, alebo je s nimi disponované nekontrolovateľne.

Legalizácia migrácie

Európska komisia vo svojom návrhu z 12.septembra 2018 experimentálnym projektom riadenej migrácie vo východiskových krajinách navrhovala princípy, ktorými by sa legalizoval a začal riadiť proces spontánnej ( alebo neviditeľne riadnej ) migrácie. Vedenie Bruselu chce riadené presídlenie pracujúcich migrantov v Európe, nastolenie migračnej príležitosti a nie na prevenciu proti rizikám. Brusel sa nesnaží o zastavenie, ale o legalizáciu migrácie podľa tlaku migrantov na suverenitu národných štátov.

Peňažné tresty pre odporcov migrácie

Európska komisia priznáva, že pri rozdeľovaní kohéznych fondov zohľadnia skutočnosť, koľko migrantov, ktorá krajina prijala od roku 2013. Podľa vyjadrenia Timmermansa v decembri 2018 v Lisabone treba ísť ešte ďalej tak, že štrukturálne fondy budú adresované priamo regiónom a mestám za účelom integrácie migrantov. Podľa návrhu zo 4. mája 2016 na pokutovanie štátov, ktoré sa nezúčastnia systému rozdeľovacích kvót Európsky parlament 16.novembra 2017 už schválil. To znamená, že národnostné a štátnické priority pri argumentácii prečo neprijímať masy migrantov sa budú trestať dvakrát. Skrátením kohéznych fondov a udeľovaním pokút.

Maďarská vláda svoju informačnú kampaň spustenú 15.februára2019 postavila na veľmi jednoduchých a zrozumiteľných faktoch a tvrdeniach, ktoré jednoznačne pripísala Sorosovmu dlhodobému lobizmu a Junckerovej servilnej politike. Je to jasný politický konflikt, ktorý sa otvára celkom očakávane pred voľbami do Európskeho parlamentu. Maďarsko si bráni suverenitu, robí politickú osvetu doteraz nezažitým spôsobom a informuje všade a každého. Brusel prilieva olej do ohňa popierajúcimi vysvetleniami a vyhláseniami, ktoré neskôr pod tlakom dôkazov sám priznáva. V Európskom kontexte je potrebné si všímať priamu súvislosť medzi pádom a poklesom popularity Merkelovej, ktorá v septembri 2018 začala hlásať to, že „ musíme sa zriecť našich národných právomocí v tomto smere a musíme začať konať spoločne.“ Podobná karma postihuje aj francúzskeho prezidenta Macrona, voči ktorému sa obracia celá francúzska spoločnosť.

Maďarská opozícia prelepuje plagáty so Sorosom a Junckersom a na čele so samozvaným Gyurcsányom apeluje na Angelu Merkel, aby urobila poriadok s Orbánom, čím sa pripravuje o veľkú časť vlastných voličov, pre ktorých národná suverenita a hrdosť má prednosť pred nemeckou intervenciou. Orbán na tieto trápne pokusy reagoval vo svojom výročnom prejave ako na zábavnú show opozície, ktorá vnáša humor do politického života. Opozícii dáva prívlastok „Ugri-bugri demokrati“ ( akýsi hop sem - hop tam demokrati) a Gyurcsánya nemieni ani komentovať, nakoľko svojimi názormi dokonale zosmiešni sám seba aj bez pomoci.

Súčasní poslanci EP ani pri svojom márnom snažení nepočítali s tým, že výrazný maďarský hlas o vlastnú suverenitu nedokážu umlčať. Fidesz verejne ukázal koho považuje za nepriateľov Európy, národnej suverenity a dvojtvárnych lokajov Sorosovskej migračnej lobby, ktorú Európsky parlament financuje z peňazí všetkých štátov.

Fidesz efektívne a viditeľne zvýšil svoje šance pri voľbách do Európskeho parlamentu vlastným elektorátom a naklonením si nerozhodnutých voličov. Už v predošlých vyjadreniach sa netajil tým, že budúci Európsky parlament bude musieť byť postavený inak a fungovať na iných princípoch a zásadách ako ten, ktorý vznikol v dobe sociálneho blahobytu pred rokom 2016, v dobe ustálenej kriminality bez útokov na naše kultúrne, historické princípy a bezpečnosť a bez dopadov imigračnej krízy. Fidesz chce byť politickým lídrom novej platformy v Európskom parlamente, kde sa chce vrátiť k zásadám suverenity štátov v oblasti imigračnej politiky, ochrany vlastných a vonkajších hraníc,  v samotnom financovaní a vplyvu špekulantov a šedých eminencií, ktorí zasahujú do riadenia Európskej únie na najvyššej úrovni.

V tomto kontexte nie je možné vynechať stručný názor na to, ako nešťastne a nešikovne sa pokúsil demaskovať Sorosove lobby na Slovensku bývalý premiér Fico. Nerozumel tomu, nevenoval tomu pozornosť a bol príliš zatiahnutý do boja o svoje preferencie, aby sa s touto témou mohol on sám, ako aj vládne strany verejne skonfrontovať. Na Slovensku je verejným tajomstvom, ktoré nadácie, spoločnosti, asociácie a združenia sú podporované Sorosom. Aj to, prečo ich lídri hovoria  synchrónne a v synergii. Máme však jedno veľké šťastie. Nemáme šengenské hranice v smere prichádzajúcich migrantov a priživujeme sa na Maďarsku, jeho zvládnutí problémov a ako vždy , držíme sa princípu: bližšia košeľa ako kabát.