NÁRODNÁ KOALÍCIA ide do eurovolieb s heslom "Slovensko na prvom mieste"
27 | 02 | 2019 I Alexander Adamecký, TASR

NÁRODNÁ KOALÍCIA ide do volieb do Európskeho parlamentu s heslom "Slovensko na prvom mieste". Strana to oznámila v stredu na tlačovej konferencii v Bratislave, kde zároveň exposlanec Anton Martvoň ohlásil vstup do strany.


NÁRODNÁ KOALÍCIA predstavila štrnásť kandidátov - lídrom kandidátky je Peter Tomeček, bývalý župan Trnavského kraja a taktiež bývalý poslanec NR SR.

Na druhom mieste je verejnosti známy bývalý poslanec za stranu Smer-SD Anton Martvoň. Ten už dlhšie kritizuje pomery vo vládnej koalícii a do eurovolieb ide s tým, že ako strana predstavujú alternatívu pre bývalých voličov strán Smer-SD a SNS. Povedal, že cez voľby do Európskeho parlamentu sa dá ukázať, že sa "politika dá aj inak". Na tlačovej konferencii oficiálne tiež oznámil svoj vstup do strany NÁRODNÁ KOALÍCIA.

Na ďalších miestach v poradí sa nachádzajú mená ako Slavomír Harabin, pedagóg na gymnáziu v Košiciach, Radovan Znášik, neúspešný kandidát na prezidenta SR keďže nesplnil podmienku dovŕšenia štyridsiatich rokov, Marieta Okenková, právnička z Bratislavy, Marta Rácová, dlhoročná komunálna politička a stredoškolská pedagogička z Nitry, Marián Rusznák, výkonný riaditeľ spoločnosti z Košíc, podpredseda strany Sergej Kozlík, vysokoškolská učiteľka Ľubica Blašková, Peter Švec, ktorý je jedným z iniciátorov Nitrianskej deklarácie, Juraj Srnec, podnikateľ v zahraničnom obchode, Ján Piľa, profesor z Košíc, realitná maklérka Petra Margušová a kandidátku uzatvára Andrej Gmitter, manažér z Bardejova.

Na tlačovej konferencii predstavili programové tézy, ktoré obsahujú veci ako presadzovanie konkrétnych opatrení na ochranu slovenskej štátnosti a národnej suverenity, sú za silnejšiu ochranu vonkajších hraníc Európy, odmietajú uplatňovanie ideí politickej korektnosti, multikulturalizmu, LGBTI a potláčanie slobody slova. Taktiež sú za vypovedanie paktu OSN o migrácii, zmeny v dotačnej politike EÚ a taktiež zjednodušenie finančnej byrokracie Európy.

Daniel Greenfield: John Kerry a iní Demokrati, ktorí klamali o Lýbii a Sýrii odmietajú núdzový stav Trumpa
Skupina najviac potupených vládnych predstaviteľov vydala list, ktorý falošne popiera fakt o núdzovom stave na hraniciach a taktiež platnosť Trumpovho vyhlásenia núdzového stavu. Čítať ďalej
27 | 02 | 2019 | DANIEL GREENFIELD, Frontpage magazine, preložil Alexander Adamecký


Voľby do europarlamentu budú na Slovensku 25. mája, obyvatelia budú voliť 14 europoslancov. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie.