Venezuela: Desiatky príslušníkov bezpečnostných síl prebehli do Kolumbie
24 | 02 | 2019 I TASR
Viac než 60 príslušníkov venezuelských bezpečnostných síl v sobotu prebehlo cez hranicu do susednej Kolumbie. Oznámil to kolumbijský migračný úrad, o ktorého vyjadrení informovala agentúra DPA.

Približne 53 týchto prebehlíkov vstúpilo do oblasti Norte de Santander, z ktorej sa venezuelská opozícia snaží vyslať humanitárnu pomoc do svojej krízou sužovanej krajiny.

Osem ďalších požiadalo o asistenciu migračného úradu v departamente Arauca. Medzi prebehlíkmi sú podľa správy príslušníci venezuelskej Národnej gardy, pozemných síl, vzdušných síl, polície a špeciálnych jednotiek FAES.

Kolumbijská civilná ochrana medzitým podľa agentúry AFP oznámila, že pri zrážkach súvisiacich so snahami venezuelskej opozície dostať humanitárnu pomoc do krajiny utrpelo v sobotu pri hraničných priechodoch zranenia najmenej 285 ľudí.

Venezuelská ľudskoprávna organizácia Foro Penal informovala aj o najmenej štyroch mŕtvych pri zásahu provládnych ozbrojených skupín počas protestov proti blokovaniu humanitárnej pomoci pri hranici s Brazíliou.