Narkobarón Guzmán žiada nový proces z dôvodu možného pochybenia poroty
23 | 02 | 2019 I TASR

Mexický narkobarón Joaquín "El Chapo" Guzmán, ktorého začiatkom februára uznali za vinného z viacerých ťažkých zločinov, plánuje požiadať o nový proces v nadväznosti na správy z médií o pochybení poroty.


Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na piatkové vyjadrenia jeho právnika.
Webová stránka Vice News podľa AFP v stredu uverejnila interview s členom poroty, podľa ktorého viacerí jej členovia porušili príkaz súdu, aby nevyhľadávali mediálne informácie o procese, robili online prieskum alebo o prípade s kýmkoľvek komunikovali.


Zhabali 644 kilogramov kokaínu ukrytého v honduraskej káve
Talianske úrady zhabali 644 kilogramov kokaínu ukrytého vo vreciach s honduraskou kávou. Ide o jeden z najväčších drogových kontrabandov v Taliansku za ostatné roky, informovala agentúra AP. Čítať ďalej
30 | 01 | 2019 | tasr

"Pán Guzmán sa chystá požiadať o nový proces, vychádzajúc z odhalení uverejnených v článku," napísal Guzmánov právny zástupca Eduardo Balarezo sudcovi a dodal, že "El Chapo" bude tiež žiadať o vyšetrovanie s cieľom zistiť rozsah pochybenia porotcov.


Guzmán bol obžalovaný z viacerých ťažkých zločinov vrátane vrážd a únosov, ako aj prepašovania vyše 155 ton kokaínu do Spojených štátov za obdobie 25 rokov. Porota v meste New York ho 12. februára uznala za vinného vo všetkých bodoch obžaloby.