Podľa riaditeľa Frontexu nezažíva Európa akútnu migračnú krízu
20 | 02 | 2019 I TASR

Riaditeľ Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž Fabrice Leggeri v stredu vyhlásil, že Európa momentálne nezažíva "akútnu krízu" v súvislosti s prílevom migrantov. Na druhej strane sa však čoraz viac Afričanov snaží dostať z Maroka do Španielska, dodal. Informovala o tom agentúra AP.


"Hoci v súčasnosti na vonkajších hraniciach neprebieha migračná kríza, sme si samozrejme vedomí toho, že napätie stále pretrváva," povedal Leggeri.

Za nespokojných farmárov sa postavili Sme rodina, OĽaNO a SaS
Za nespokojných malých a stredných farmárov, ktorí prišli v utorok na traktoroch do Bratislavy, sa postavili vo vyjadreniach opozičné parlamentné hnutia OĽaNO, Sme rodina a SaS. Výhrady majú k práci rezortu pôdohospodárstva a jeho ministerke... Čítať ďalej
20 | 02 | 2019


Riaditeľ Frontexu oznámil, že počet migrantov, ktorí sa vlani nelegálne preplavili cez Stredozemné more, poklesol na 150.000, o viac ako štvrtinu v porovnaní s rokom 2017.

Ďalej uviedol, že počet ľudí utekajúcich z Líbye a Tuniska po centrálnej stredomorskej trase do Európy sa v minulom roku znížil o 80 percent na približne 23.500.