Rodinu talianskeho expremiéra vyšetrujú za finančný podvod
19 | 02 | 2019 I TASR
Na rodičov bývalého talianskeho premiéra Mattea Renziho uvalil súd v pondelok domáce väzenie v súvislosti s vyšetrovaním údajného falošného bankrotu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na súdne zdroje.

Tiziano Renzi a Laura Bovoliová sú podozriví z vystavovania falošných faktúr. Súd podľa AFP rozhodol o domácom väzení, aby zabránil ničeniu alebo manipulácii s dôkazmi. Renzi na sociálnej sieti Facebook napísal, že verí talianskemu súdnemu systému a so znepokojením očakáva súdny proces. Dodal, že jeho rodinu očierňujú v súvislosti s jeho politickými aktivitami.

Taliansko odmieta uznať Guaidóa za dočasného prezidenta Venezuely
Taliansko nebude nasledovať príklad iných členov EÚ, ktoré uznali predsedu venezuelského parlamentu Juana Guaidóa za dočasného prezidenta tejto juhoamerickej krajiny. Podľa tlačovej agentúry DPA to vyplýva z pondelkového vyhlásenia talianskej... Čítať ďalej
05 | 02 | 2019 | Peter Králik, TASR


"Tí, ktorí čítali príslušné dokumenty, povedali, že ešte nikdy nevideli také absurdné a neprimerané opatrenie," povedal Renzi. Jeho vyjadrenie citovala agentúra DPA. Renzi stál na čele talianskej vlády od februára 2014 do decembra 2016. Z funkcie odstúpil po tom, čo voliči v referende odmietli jeho ústavnú reformu.