Marček lanári Harabina do strany Hlas ľudu. Tá je spájaná s kontroverzným Romanom Bušom
19 | 02 | 2019 I Roman Suchý
Štefan Harabin dostal ponuku stať sa tvárou novej politickej strany. Strana nesie názov Hlas ľudu a jej predsedom je poslanec NR SR a odídenec zo Sme rodina Peter Marček. Informuje portál Glob.


Marček pre Glob.sk priznal, že Harabina s ponukou skutočne oslovili. “Keď mám pravdu povedať pýtal som sa ho, či by prišiel,”povedal Marček. “Pán Harabin povedal, že preňho sú prioritou prezidentské voľby a nechce sa zviazať so žiadnou politickou stranou. To bola jeho odpoveď, my sme priatelia a ja som jeden z tých, ktorý by bol rád keby bol prezidentom,” povedal s tým, že Harabinovi pomáha aj v kampani. “Samozrejme bol by som rád keby pán Harabin ponuku prijal ale zatiaľ povedal zamietavú odpoveď,” tvrdí Marček pre Glob.

Sudca Najvyššieho súdu pre Glob.sk potvrdil, že ponuku dostal.

Tvrdí však, že záujem nemá a ani mať nebude. “Ja žiadnu politickú stranu ani nezakladám, ani nemienim a ani nebudem vstupovať,” povedal Harabin. Svoje rozhodnutie považuje za definitívne.

Podľa informácii portálu Glob v strane Hlas ľudu figurujú poväčšine neznáme mená. Výnimkou je JUDr. Roman Bušo, ktorý sa podpísal aj pod dar venovaný na Harabinov transparentný účet.

Buša si médiá prvý raz všimli ešte v roku 2005. Do pozornosti sa dostal tým, že na auto značky Hummer mal umiestnený nápis „Palko je orgán“. V tom čase bol Vladimír Palko ministrom vnútra. Bušo tvrdil, že nevie, kto nápis na auto dal, ani to, koho tým autor myslel.

Do médií sa dostal aj minulý rok v súvislosti s prenájmom priestorov pre Výskumnú agentúru. Inštitúcia vtedy odchádzala z nájmu, ktorý im dlhé roky poskytovala Bušova firma.

Súťaž na nový prenájom vyhrala schránková firma Korporátne služby, ktorá mesiac sídlila aj v priestoroch, patriacich Bušovým spoločnostiam, na čo poukázal denník Sme. Podnikateľ tvrdil, že firmu nepozná a ide o náhodu.

Bušo bol médiách nazývaný aj “právnikom spájaným s podsvetím.” Hovorilo sa o ňom v súvislosti so skupinou piťovcov. Jeho žena tiež žalovala Slovensko o astronomiskú sumu 280 miliónov eur, písali o tom Topky.sk.