Parízek: Francúzsko je pre Slovensko tradične silným partnerom
18 | 02 | 2019 I TASR
Na bilaterálnych rokovaniach v Paríži sa dnes stretli štátny tajomník Ministerstva zahraničných a európskych vecí Slovenskej republiky Lukáš Parízek a štátny tajomník Ministerstva európskych a zahraničných vecí Francúzskej republiky Jean-Baptiste Lemoyne.

Obaja štátni tajomníci potvrdili vynikajúcu úroveň vzájomných vzťahov, ktorá bola v minulom roku zdôraznená prijatím akčného plánu slovensko-francúzskeho strategického partnerstva na roky 2018-2023.

L. Parízek vyzdvihol spoluprácu v hospodárskej oblasti a vysoko ocenil francúzske investície na Slovensku, ktoré dávajú prácu viac ako 30-tisíc ľuďom. Potvrdil, že Slovensko hľadá aj ďalšie možnosti prehĺbenia ekonomickej spolupráce vo viacerých oblastiach. „Francúzsko je pre Slovenskú republiku tradične silným politickým aj ekonomickým partnerom a ďalší rozvoj vzťahov je pre nás prioritou,“ konštatoval L. Parízek.

Spolok farmárov Slovenska nepodporí traktorový protest
Spolok farmárov Slovenska sa rozhodol nepodporiť aktívne traktorový protest nespokojných farmárov, ktorí smerujú na strojoch do hlavného mesta Slovenska. Spolok deklaroval, že pri podpore rôznych foriem prejavu nesúhlasu musí byť veľmi... Čítať ďalej
18 | 02 | 2019 | TASR


V kapacite osobitného predstaviteľa pre Slovenské predsedníctvo v OBSE a predsedu neformálnej pracovnej skupiny k príspevkovým škálam L. Parízek požiadal francúzskeho partnera o podporu v dôležitých otázkach finančných príspevkov účastníckych krajín a prijatia rozpočtu tejto najväčšej regionálnej bezpečnostnej organizácie. „OBSE je jedinečnou organizáciou a my musíme zabezpečiť jej stabilné predvídateľné financovanie," konštatoval.